Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Bucuria vacanței, bucuria copilăriei

Bucuria vacanței, bucuria copilăriei

Zile călduroase de vară, zile de vacanță, zile de bucurie…În perioada 3-8 august 2015 s-a desfășurat, la Săvinești, a VII-a serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, aflată anul acesta la a X-a ediție.

IMG_4536

Organizată de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț în colaborare cu Parohia ,,Sfinții Voievozi” din Săvinești și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, tabăra a reunit, până în prezent, un număr de 242 de participanți, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

Galerie Foto

Galerie Foto

Copiii înscriși, alături de voluntarii energici, care îi supraveghează, trăiesc momente de neuitat, care se încadrează peisajul mirific al zonei.

Zi de zi, tinerii iau parte la activități educativ-recreative, pictură pe piatră, lucru manual, ore de cateheză, jocuri de intercunoaștere.

Zilele acestea, participanții acestei serii de tabără au primit vizita lui ”Pitbull”, căluțul care îi plimbă pe copii prin parcul comunei Săvinești.

,,O zi fantastică am petrecut astăzi, alături de ”Pitbull”, care i-a plimbat pe copii în șaua sa, chiar și cei mai timizi și fricoși și-au depășit emoțiile și au luat contact cu acest animal nobil”, a povestit doamna Andra Avasilcăi, coordonatori de voluntari în cadrul taberei.

IMG_4501

Orele de cateheză, petrecute alături de diaconul George Soponaru, au adus un plus de cunoștințe despre Maica Domnului și despre importanța rugăciunii.

,,Le-am explicat copiilor cine este Maica Domnului și de ce este important să ne rugăm ei. Pentru a mă face înțeles, le-am povestit copiilor o istorioară din viața Maicii Domnului și i-am învățat rugăciunea ”Cuvine-se cu adevărat”. Totodată, le-am explicat că Maica Domnului este Mama noastră, a tuturor, cea care se roagă pentru noi către Domnul nostru Iisus Hristos”, a subliniat diaconul George Soponaru.

Dimineața zilei de miercuri, 5 august 2015, a început cu distracție și voie bună în Lunca Bistriței, la Izvor unde, la umbra salciilor, copiii au învățat să joace rugby, sub îndrumarea profesorului Eusebiu Popa, de la Clubul Rugby-Venus din Piatra Neamț.

,,După ce am obosit din cauza alergatului, am poposit cu toții la Biserica ”Sfinții Voievozi” unde ne-am închinat și am primit binecuvântarea părintelui paroh Petru Munteanu, sub coordonarea căruia se desfășoară toate activitățile noastre”, a menționat Andra Avasilcăi.

După ce au stat la masă și au degustat din merindele proaspăt pregătite de doamnele de la Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, copiii au primit vizita reprezentantelor Departamentului de Prevenire și Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Neamț și anume, doamna Lobodă Alexandra, Inspector Principal și doamna Daria Ouatu, subcomisar în cadrul departamentului amintit. Cele două cetățene au acordat informații esențiale în vederea prevenirii anumitor infracțiuni sau accidente.

Ultima parte a zilei de miercuri a fost destinată unor jocuri distractive. De asemenea, tinerii participanți și voluntari au oferit câteva testimoniale privind experiența întregii săptămâni.

IMG_4507

Sâmbătă, 1 august 2015, începând cu ora 12.30, Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a fost gazda unui spectacol artistic, în care copiii au transmis tuturor celor prezenți sentimentul bucuriei.

Astfel, săptămâna s-a încheiat într-un cadru festiv, în cadrul căruia mulți participanți au promis că vor reveni și în săptămânile următoare.

,,Cu dragoste ne-am luat la revedere și cu speranța că ne vom vedea de luni, pentru a începe o nouă săptămână de creativitate și distracție”, a menționat Mihaela Bulai, coordonator de voluntari. La finalul evenimentului, tinerii participanți au primit diplome și Suplimentul de vacanță ”Hai cu noi”.

Inițiativa Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială în colaborare cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, reprezentate de părintele paroh Petru Munteanu, de a organiza Tabăra de creație ”Aripi de Înger”, a pornit din dorința de a-i scoate pe copii din casă, din fața calculatorului sau a televizorului, pentru a socializa, pentru a lega prietenii, de fapt, pentru a-și trăi copilăria.

Brîndușa Dediu

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici