Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / De Ziua Internaţională a Voluntariatului. A treia ediţie a Târgului Solidarităţii Sociale

De Ziua Internaţională a Voluntariatului. A treia ediţie a Târgului Solidarităţii Sociale

dsc_0800

Luni, 5 decembrie, la Hotel Central Plaza din Piatra-Neamţ a avut loc cea de-a treia ediţie a Târgului Solidarităţii Sociale, eveniment organizat de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ.

Ca în fiecare an, manifestarea a coincis cu Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Astfel, s-a  adus în discuţie teme de actualitate, precum incluziunea socială, participarea civică, serviciile sociale, creşterea calităţii vieţii şi dezvoltarea comunitară.

„Este un moment deosebit pentru că astăzi trăim această stare de bine şi de frumos pe care o împărtăşeşte voluntariatul celor care descoperă ca, atunci când dăruieşti ceva, de fapt experimentezi o stare de bine. Suntem conştienţi că numai împreună putem să realizăm lucruri frumoase.

Omul este o fiinţă socială prin excelenţă, prin creaţie; suntem deschişi unul faţă de celălalt şi atunci când ne izolăm sau trăim în autosuficienţă, nu facem altceva decât să suferim.

Solidaritatea socială nu este altceva decât o trăire a valorilor noastre umane”, a declarat preotul Petru Munteanu, preşedintele Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială.

Pe lângă reprezentanţii ONG-urilor invitate, la eveniment a participat şi primarul Dragoş Chitic, care a transmis un mesaj de susţinere şi încurajare tuturor asociaţiilor ce activează pe raza municipiului.

Vreau să vă spun faptul că eu, ca primar ai acestui oraş, m-aş simţi fără o mână dacă n-aş avea sprijinul şi aportul pe care asociaţiile din municipiu îl aduc. Sunt lucruri extraordinare care se întâmplă, sunt idei care ajung la primărie şi încercăm să susţinem cât mai multe astfel de idei. Credeţi-mă, atunci când văd implicare pe anumite zone, în care noi, uneori, nu suntem suficient de pregătiţi să intervenim, îmi creşte inima de bucurie.

Faptul că astăzi se organizează în Piatra-Neamţ un astfel de târg este un mod extraordinar de a marca Ziua Internaţională a Voluntariatului. Haideţi să atragem populaţia către voluntariat, să îl promovăm şi să le spunem tuturor cât de important este acesta pentru orice comunitate“, a spus Dragoş Chitic.

În a doua parte a evenimentului au avut loc workshopuri pe diferite teme legate de domeniul serviciilor sociale şi o expoziţie cu vânzare de obiecte handmade, realizate de tineri voluntari.

R. ZAHARIA

Sursa: ziar Realitatea

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici