Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Rugă pentru părinți”, un dar din suflet

„Rugă pentru părinți”, un dar din suflet

„Rugă pentru părinți”, un dar din suflet

Oamenii care au dragoste și bunătate se aseamănă cu îngerii care transmit bucurie și veselie, oriunde s-ar afla.” Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul

În fiecare an, pe 27 decembrie, ziua în care este sărbătorit Sfântul Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan.

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti, derulează acţiunea social – filantropică: „Rugă pentru părinţi” la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov.

Devenită deja tradiţie, acţiunea s-a defăşurat după Sfânta Liturghie şi au participat voluntari ai Fundației, credincioși ai Parohiei „Sfinții Voievozi”, alături de părintele Petru Munteanu, părintele Ioan Mihai Măriuţa şi ierodiaconul Calinic Savin, care au mers să vestească bucuria Naşterii Domnului bătrânilor cu inimi de copil, doritoare de iubire şi afecţiune.

dsc08487

Acestei inițiative i s-au alăturat mai mulți credincioși, din dorința de a dărui, de a face sărbătorile mai frumoase, unor persoane ce au nevoie de susținere morală, sufletească.

Potrivit unei tradiţii străvechi, de Sfântul Ştefan este bine să aducem în casă icoana Sfântului, ajutându-i astfel pe creştinii care suferă probleme de sănătate şi pe cei care se judecă de foarte mult timp cu persoanele orgolioase.

Tot în această zi este bine să dăruim icoana Sfântului Ştefan sau o candelă nouă aprinsă pentru sănătatea rudelor bolnave, dar şi pentru sporul casei. Tot ca un semn al iubirii, preţuirii şi respectului pe care i-l purtăm Sfântului martir Ştefan este bine, ca în această zi, persoanele certate să se împace.

dsc08559

Grupul de colindători a împărțit 120 de pachete cu dulciuri, fructe și articole de îngrijire personală din partea Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, în valoare de 2.350 lei, precum și pachete cu bunătăți pregătite de enoriași.

Enoriașii, voluntarii și părinții prezenți au cântat bătrânilor din centru, colinde, reușind să-i îndepărteze de problemele lor, măcar pentru un moment, să creeze o atmosferă caldă și familiară.

Ne bucurăm nespus să primim vizita dumneavoastră an de an, iar pe această cale vă mulţumim pentru ceea ce faceţi. Noi aici încercăm să acoperim ceea ce familiile acestora nu-și pot permite. Finanțarea noastră este din ce în ce mai slabă, iar noi ne descurcăm cum putem, încercăm să facem din mai nimic ceva frumos. Noi vă așteptăm cu drag și cu alte ocazii, prezența dumneavoastră ne face bine. Încă o dată vă mulțumesc! Sărbători fericite!”, a declarat doamna Maricica Anghel, directorul Căminului pentru persoane vârstnice Roznov.

 dsc08589

Domnul Constantin Apetrei, rezident al Căminului a dorit să precizeze: „Eu mă bucur foarte mult că ați trecut pe la noi, mă bucur că mi-ați făcut poze, acum trebuie doar să îmi dați și mie măcar una. Am 90 de ani, fără două luni, sper să ajungeți și voi, dar să fiți sănătoși și în putere.

„Bunicii” de la Roznov au primit cu lacrimi în ochi, dar în același timp cu mare bucurie vizita colindătorilor și au făcut în așa fel încât li s-a făgăduit o altă vizită, cât de curând.

Corina Băhneanu

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici