Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / “Dăruind, vei dobândi!”

“Dăruind, vei dobândi!”

,,Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Dacă semeni porumb, culegi porumb, ne spune un dicton popular. Fiecare dintre noi a auzit de puterea de a dărui și a primi, dar și de bucuria ce se observă pe chipurile fiecăruia dintre noi atunci când ajutăm aproapele.

iasi1

În sprijinul ideii de solidaritate și ajutor vine și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, care derulează în această perioadă campania umanitară intitulată “Dăruiește cu respect”.

În cadrul acestei acțiuni s-au donat bunuri în valoare de 20.802 lei, după cum urmează: detergent spălat vase, lenjerii de pat, saci cu pături și lenjerii , lapte praf, detergent lichid, paste făinoase, pampers, soluție de curățat, șervetele umede, var lavabil, detergent vase, plușuri și cadre cu roți.

Beneficiarii acestor daruri sunt reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor – Sectorul Diaconia, reprezentată de părintele consilier Narcis Axinte, din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

iasi2

,,Ne bucurăm că am avut ocazia să continuăm campania de într-ajutorare pe care am desfășurat-o în această perioadă, având sprijinul organizației umanitare Hilfe Für Osteuropa Todtnau – Seelscheid din Germania. Și iată că astăzi am reușit să sprijinim și Arhiepiscopia Iașilor – Sectorul Diaconia, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Suntem bucuroși că reușim să aducem un sprijin persoanelor vulnerabile, care sunt asistate social. Pe această cale dorim să menționăm că ne dorim cât mai multe parteneriate cu Arhiepiscopia Iașilor – Sectorul Diaconia”, a menționat părintele director Petru Munteanu.

Atunci când dăruim, simțim o revărsare a iubirii noastre, o mulțumire sufletească și o împlinire spirituală.

De aceea, în ciuda faptului că trăim într-o lume în care oamenii sunt prea ocupați pentru a oferi ceva dezinteresat, este esențial să nu uităm să iubim, să zâmbim, să oferim.

iasi3

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici