Wisdom of Life

,,Dăruiește cu respect”: empatie, încredere, sprijin umanitar

,,Dăruiește cu respect”: empatie, încredere, sprijin umanitar

„Nu judeca fiecare zi după recolta pe care o culegi, ci după semințele pe care le cultivi.” (Robert Louis Stevenson)

Se spune adesea că dăruind, vei simți o bucurie lăuntrică și un sentiment de împlinire sufletească. Câți dintre noi dăruim câte ceva în fiecare zi fără să așteptăm o recompensă? Sau la ce ne gândim atunci când oferim un sprijin, o vorbă bună, un zâmbet, un gând bun sau o încurajare?

daruieste4

Acesta este unul dintre motivele pentru care Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, desfășoară începând cu luna mai campania umanitară ,,Dăruiește cu respect”.

În cadrul acesteia s-au donat bunuri, precum pampers, cadre cu roți, scaune de duș pentru persoane cu dizabilități, detergenți, haine pentru copii și tineri, scaun WC pentru persoane cu dizabilități, perne pentru scaune, cutii detergent, scaun pentru cadă, cadre de mers, saci tinci, var lavabil, uși, lenjerii de pat, var lavabil, saci cu pături și lenjerii, paste făinoase, produse de igienizare, plușuri sau cărucioare.

Valoarea totală a bunurilor oferite până în prezent este de  67.763, 02 lei.

daruieste3

Beneficiarii acestor daruri au fost persoane din comunitatea săvineșteană (Solomon Elena, Drăguța Căprița, Blănaru Virgil, Rotaru Elena, Murariu Dan, Kisăliță Liliana, Simion Valentina, Pârvu Adrian-Dumitru, Epure Virgil, Căldăraru Ion, Păduraru Cezar, Roman Marius-Cătălin, Pleșca Elena, Zargiu Niculina).

De asemenea, printre beneficiarii acestei campanii umanitare se numără Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Asociația Riana din Piatra-Neamț, Asociația Sf.Avram Dumbrava Roșie, Piatra Neamț, dar și câteva parohii din județul Neamț (Parohia Dârloaia, Parohia Sf.Cuvioasa Parascheva, Parohia Adormirea Maicii Domnului din Podoleni, Parohia Buna Vestire, Dărmănești, Parohia Bețești, comuna Rediu).

daruieste2

,,În sufletul fiecăruia dintre noi stă puterea de a dărui sau de a empatiza cu neputințele celuilalt. Ne bucurăm că prin intermediul campaniei Dăruiește cu respect reușim să aducem o rază de soare în sufletul beneficiarilor noștri. Vom continua, pe toată durata verii, să organizăm acțiuni social-filantropice, care să vină în sprijinul comunității. Bucuria de a dărui se regăsește în fiecare individ și este o adevărată binecuvântare pentru fiecare în parte”, a subliniat Agafia Roșu – asistent social în cadrul Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Menționăm că această campanie umanitară va continua pe toată perioada verii, cu acțiuni educativ-caritabile, precum ”Festivalul sandalelor”, ”Festivalul ghiozdanelor”, și nu numai.

Alexandra G.

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici