Wisdom of Life

Tabăra de creație “Aripi de înger”: echitație, jocuri interactive, pictură

Entuziasmul și nerăbdarea se citeau pe chipurile a zeci de copii și tineri, care au participat luni 29 iunie 2014, la deschiderea celei de-a doua serii a Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a, organizată de către Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, prin inițiativele părintelui paroh Petru Munteanu, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială.

SONY DSC

Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești a fost gazda unor noi activități educativ-recreative.

Încă de la primele ore ale dimineții, pe tărâmul social-filantropic de la Săvinești au pășit un număr de 15 participanți din cadrul Centrului Social Împreună din Piatra-Neamț, reprezentați prin doamnele însoțitor Ana Loredana Catană – psiholog, respectiv, Amarișcăi Luisa – coordonator timp liber.

Tot în cadrul celei de-a doua serii a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a vor participa și un număr de 13 copii din Săvinești și Piatra-Neamț, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

,,Ne aflăm la a doua serie a Taberei de creație “Aripi de înger”. Așa cum ne-am obișnuit bucuria și seninătatea copiilor se transmit și celor din jur. Ne dorim să le oferim și copiilor participanți la această serie activități precum: echitație, jocuri de intercunoaștere, pictură și multe alte surprize. Alături de copii ne bucurăm și ne reamintim de copilăria noastră”, ne-a declarat Agafia Roșu, coordonator programe în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

SONY DSC

După ce s-au familiarizat cu noii prieteni, toți participanții au vizitat Atelierul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, unde fiecare și-a ales activitatea preferată (fie au pictat, fie au făcut colaje), iar apoi au luat parte la câteva jocuri distractive, respectiv jocuri de cunoaștere a colegilor.

La ora prânzului, toții copii și tinerii au mers la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, unde au degustat din bunătățile pregătite cu multă dragoste de către doamnele bucătărese.

Cu mic, cu mare au pornit apoi spre parcul din centrul comunei Săvinești, unde, împreună cu Andra Avasilcăi – coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, au participat la câteva jocuri interactive, după cum urmează: statuile, rațele și vânătorul sau țară-țară vrem ostași.

,,Mult așteptata tabără a început, iată-ne ajunși astăzi la o nouă ediție. Toți cei prezenți, de la cei mici, la cei mari, s-au bucurat de prima zi împreună, de activități recreative și de jocuri outdoor. Unii copii au mai fost, alții abia acum au făcut cunoștință cu voluntarii și cu mediul de la Săvinești. Ne bucurăm că activitățile noastre au impact și ne dorim să transmitem copiilor numai bucurii și gânduri bune”, a menționat Mihaela Bulai, coordonator de voluntari în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești

,,Această ediție a Taberei de creație “Aripi de înger” continuă pe linia activităților minunate de anul trecut, fapt pentru care m-am alăturat cu drag echipei și anul acesta. Am remarcat că voluntarii de anul trecut au ținut legătura și au legat noi prietenii. Scopul acestei activități este de a le dezvolta copiilor capacitățile motrice, dar și de a contribui la îmbunătățirea abilităților de comunicare și socializare”, a opinat Rareș Murariu, voluntar în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

Devenită deja tradiție, Tabăra de creație “Aripi de înger” își propune să contribuie la dezvoltarea spiritului ludic într-o săptămână cu activități de neuitat.

Activitățile fizice, cele artistice și jocurile vor fi îmbinate într-un program unitar și divers. Programele ce urmează să se desfășoare contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale, dar și la dezvoltarea competențelor sociale. Situațiile întâlnite într-o tabără și formele de comportament văzute îi ajută pe copii să se integreze mai bine în societate.

Programul taberei este alcătuit din activităţi concepute pentru grupe mici, jocuri, activităţi artizanale, dezvoltarea şi utilizarea creativităţii, diferite ateliere, concursuri şi sport.

SONY DSC

Listă participanți din cadrul Centrului Social Împreună din Piatra-Neamț

A doua serie a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a

Nume/Prenume Vârsta Școala Localitatea
Ciobanu Lavinia-Ioana 8 ani Școala nr.12, Spiru Haret, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Bozu Dumitru 12 ani Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Alberto Matei 12 ani Școala nr.5, Piatra-Neamț  Piatra-Neamț
Gabriela-Camelia Răileanu 6 ani Școala nr.1, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Bozu Ioan 13 ani Școala nr.8, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Bozu Elena 15 ani jumătate Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Ciobanu Maria-Denisa 9 ani Școala nr.1, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Ciobanu Andreea 7 ani Școala nr.1, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Petrovici Petronela 6 ani Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Ciobanu Sara Ana-Casiana 7 ani Liceul Spiru-Haret, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Fieraru Constantin 9 ani Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Petrovici Gabriela 10 ani Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Lungu Mircea 10 ani Școala nr.5, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Petrovici Dan-Gabi 7 ani Școala nr.11, Piatra-Neamț Piatra-Neamț
Ciobanu Florin Ciprian 12 ani Liceul Spiru Haret, Piatra-Neamț Piatra-Neamț

Însoțitori:

Ana-Loredana Catană – psiholog în cadrul Centrului Social Împreună, Piatra-Neamț

Amarișcăi Luiza – coordonator timp liber Centrului Social Împreună, Piatra-Neamț

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici