Wisdom of Life

Experiențe noi și emoții creative în Tabăra „Aripi de înger”

Experiențe noi și emoții creative în Tabăra „Aripi de înger”

Prima parte a zilei de miercuri în Tabăra de creație „Aripi de înger” (Seria a II-a: 29 iunie – 4 iulie) a fost dedicată unei excursii în lunca Bistriței din Săvinești. Astfel, după ce participanții și voluntarii s-au întâlnit pentru discuțiile preliminare și instructajul necesar, au pornit cu toții încolonați spre lunca Bistriței.

Prima oprire au făcut-o însă la biserica „Sfinții Voievozi” din Săvinești, unde au putut să se reculeagă și să se roage. Apoi, toți s-au oprit la izvor, unde strânși în jurul coordonatorilor de voluntari, au intonat Imnul Taberei și Imnul Prieteniei. Fiecare a putut să se bucure de apa rece a izvorului și de umbra revigorantă a copacilor din zonă.

Drumul de întoarcere a avut un dublu scop, fiind deopotrivă concentrat pe acțiunea de ecologizare a luncii Bistriței și pe adunarea de pietre potrivite pentru pictură, materiale pe care copiii le vor folosi ulterior pentru pictarea de icoane.

Galerie Foto

SONY DSC

După masa de prânz de la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”, copiii au avut parte de jocuri în parcul din centrul comunei Săvinești, sub atenta supraveghere a voluntarilor și a coordonatorilor de voluntari.

Ultima activitate a zilei s-a desfășurat la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” și a reprezentat o continuare a cursului de cateheză ținut marți, 30 iunie, de către părintele Mihai Meraru, preot al parohiei Dragomirești.

Această întâlnire catehetică s-a axat pe reamintirea principalelor învățături de credință despre cinstirea icoanelor și cinstirea sfinților, dar și pe prezentarea Sfintei Liturghii drept cea mai importantă slujbă sfințitoare a Bisericii Ortodoxe.

„Avem o serie de copii receptivi şi cuminți cu care putem face activități diverse. Astăzi am avut o zi plină de activități fizice recreative. Am început ziua cu drumeția în lunca Bistriței, unde am învățat Imnul Taberei şi ne-am ales pietrele pe care vom picta mâine, cu un popas la biserică unde copiii s-au închinat la sfintele icoane. Apoi ne-am întors la masa de prânz, după care ne-am distrat cu câteva joculețe de echipă în parcul comunal. Tot astăzi am participat la cateheză.  

O zi frumoasă, mai ales că deja copiii se cunosc mai bine şi datorită apropierii dintre ei, cooperează mai uşor. E o plăcere să lucrezi cu ei!”, a declarat Mihaela Bulai, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

miercuri2

Impresiile voluntarilor:

„Mi-a plăcut foarte mult să mă joc cu copiii, să îi ajut, să fiu alături de ei, să mă integrez între ei, să îi învăț ceea ce încă nu știu și să îi ajut să se formeze. Am hotărât să particip la acest program în calitate de voluntar întrucât îmi face plăcere să îmi petrec timpul cu cei mici.

Datorită acestei tabere am învățat să mă integrez mai ușor cu cei mici, am învățat să fiu mai responsabilă, să știu cum să mă comport cu ei și să le fiu pe plac, ceea ce îmi dă mai multă încredere în mine. Tabăra este superbă și îmi face mare plăcere să particip.

Momentele petrecute cu prichindeii sunt unice și magice, iar atunci când unul dintre cei mici vine și te îmbrățișează, îți creează un sentiment de bucurie, o emoție de nedescris. Vin aici cu drag și îmi face mare plăcere să fiu voluntar” (Bicăjanu Bianca)

„Am venit la această tabără în calitate de voluntar pentru că îmi plac mult copiii. Am făcut o pasiune din a petrece timpul cu cei mici. Consider că stă în puterile mele să-i ajut să-și formeze caracterul și să-și deprindă bunele maniere, întrucât am cunoștințele necesare pentru acest lucru. Experiența din tabără este unică pentru că m-am atașat de juniori, am învățat lucruri noi și pot veni și la următoarea activitate din acest domeniu cu mai multă încredere în mine. Iubesc copiii și sper ca ei să-mi simtă afecțiunea și dorința de a-i ajuta” (Ilași Mihaela)

„E foarte frumos aici cu toți copiii. Ei sunt jucăuși și ne inspiră tuturor un aer pozitiv și plin de viață. Mai frumos este atunci când simți că niște copilași se atașează de tine. Dacă iubești copiii, nu are cum să nu îți placă aici, în tabără” (Emi Horciu)

„Vin în Tabăra „Aripi de înger” de câte ori am ocazia. Vin de când eram mică în acest loc și îmi place foarte mult. Anul acesta am decis să vin ca voluntar deoarece îmi plac foarte mult copiii. M-am împrietenit cu două fetițe în special: Petronela și Lavinia” (Fasolică Andreea)

miercuri3

„Tabăra „Aripi de înger” a fost mereu o plăcere pentru mine, am venit cu drag de fiecare dată, nu doar ca voluntar, ci și ca participant.

Copiii sunt extrem de drăguți și înțelegători; după ce ajungi să-i cunoști, nici nu îți mai vine să pleci de aici. M-am împrietenit cu foarte mulți copii, nu numai în acest an. De fiecare dată când ne vedem întâmplător, ne salutăm și ne amintim momentele frumoase petrecute în tabără. Abia aștept să mai cunosc copii și sper să mă țină minte mereu pentru că eu așa o să fac” (Herescu Silvana)

„Vin în această tabără deoarece îmi place să stau cu copiii și să îi învăț lucruri folositoare. Am venit în fiecare an ca participant și am vrut să văd și cum este ca voluntar” (Chele Alexandra)

Mihai Parfeni

Alte articole aici