Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Deschidere către prietenie

Deschidere către prietenie

O nouă serie a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a a debutat luni, 6 iulie 2015, la Săvinești. Astfel, Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești a fost gazda unor noi activități educativ-recreative, destinate unui număr de aproximativ 20 de copii din Săvinești și Piatra-Neamț.

Galerie Foto

 parasuta2

„În prima zi a celei de-a treia serii a Taberei de creație „Aripi de înger” am regăsit atât fețe noi printre participanți, cât și copii care au fost și săptămâna trecută. După ce ne-am cunoscut prin jocurile coordonate de voluntari (Mă numesc și-mi place sau Mima), copiii au făcut desene cu ce le place cel mai mult și au scris bilețele cu sugestii pentru săptămâna ce urmează. Înainte de masă am jucat în parc jocuri cu parașuta. Parașuta este feliată în patru culori diferite, iar copiii, ținând fiecare de câte o culoare, au trebuit să schimbe locurile între ei, la comanda animatorului. Din câte am observat astăzi, copiii împreună cu voluntarii s-au înțeles minunat și au format o echipă unită”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” – ediția a X-a.

După ce au gustat din preparatele culinare pregătite cu dragoste la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți, împreună cu voluntarii au mers în parcul din centrul comunei Săvinești, unde au jucat câteva joculețe, precum “Șoarecele și pisica”, „Hipodromul” sau „Țările”.

,,Am început în forță seria a treia a taberei ”Aripi de înger”, aici la Săvinești, prin organizarea unor jocuri de energizare, jocuri de comunicare, pentru a ne putea cunoaște, atât participanții cât și voluntarii. După ce am dat startul așa cum se cuvine, entuziasmul se putea citi pe chipurile tuturor. Copiii au desenat pe o temă dată, punându-le în evidență cele mai ascunse talente. Mi-a făcut o reală plăcere să-i pot învăța lucrurile pe care eu le știam și așa cum e firesc, ei ne-au dăruit din zâmbetele lor. Promovez voluntariatul în orice formă a lui și realizez acest lucru cu mult devotament”, a declarat Marina Gîrbea, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”.

parasuta1

Elena Milea, profesor în cadrul învățământului primar la Școala Gimnazială Pângărați a dorit să ne spună câteva cuvinte despre prima zi în calitate de voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”:

,,Este prima mea experiență ca voluntar într-o tabără de creație și doresc să spun că sunt plăcut impresionată de tot ceea ce am văzut aici și de toate activitățile la care am participat. Este, de fapt, o continuare a muncii mele cu copiii, dar dacă la școală trebuie respectat un program, aici putem realiza activități care le plac mult copiilor, activități cu caracter artistic și cultural, care scot în evidență imaginația și spiritul creator al fiecărui copil. Felicit din toată inima echipa organizatoare și sper într-o colaborare de lungă durată”.

Totodată, prezentă la activitățile din prima zi a celei de-a doua serii a Taberei de creație “Aripi de înger”, Croitoriu Dumitru Gianina, profesor în cadrul învățământului primar la Școala Gimnazială Nr.2 din Piatra-Neamț, a menționat: ,,prin activitățile cu puternic caracter creativ am redescoperit jocul și bucuria lui. Este o experiență nouă, pe care aș repeta-o oricând. Am descoperit o echipă minunată, aici în tabără, motiv pentru care le mulțumesc organizatorilor pentru dragostea cu care am fost primită”.

Vă reamintim că, Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra Neamț și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești organizează pe toată perioada vacanței de vară cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „Aripi de înger”.

Anul acesta tabăra se va desfășura pe parcursul a 11 serii, iar următoarele serii sunt: 6 iulie 2015 – 11 iulie 2015, 13 iulie 2015 – 18 iulie 2015, 20 iulie 2015 – 25 iulie 2015, 27 iulie 2015 – 1 august 2015, 3 august 2015 – 8 august 2015, 10 august – 15 august 2015, 17 august 2015 – 26 august 2015 (perioadă de 10 zile – gratuită), 31 august 2015 – 5 septembrie 2015, respectiv 7 septembrie 2015 – 12 septembrie 2015.

SONY DSC

Gazdele primitoare fac tot posibilul ca oaspeții să se simtă ca acasă, încearcă mereu să se reinventeze, făcând totul cu profesionalism.

Tinerii animatori manifestă răbdare și pricepere în tot ceea ce fac, prin intermediul activităților interesante și diversificate. Este un loc frumos, cu oameni iubitori și un program profesional și flexibil.

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

Mai multe articole aici