Wisdom of Life

Povestea unei prietenii trainice

Povestea unei prietenii trainice

În perioada 13 iulie – 18 iulie 2015, a avut loc cea de-a patra serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, organizată de către Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești, care aparține de Protopopiatul Roznov, județul Neamț în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

f1

Ziua de sâmbătă, 18 iulie 2015, a reprezentat pentru participanții celei de-a patra serii a taberei.

Astfel, momentele de bucurie pentru prieteniile legate au fost împletite cu momentele de tristețe pentru despărțirea temporară de echipa de la Săvinești. Spectacolul artistic din această zi a marcat granița dintre cunoaștere și prietenie, prezentând rezultatele activității din săptămâna ce tocmai a trecut, unite cu promisiunea păstrării unei prietenii trainice și adevărate.

Într-o atmosferă caldă, copiii și voluntarii au cântat, au dansat și au mulțumit în felul lor propriu pentru clipele minunate petrecute la Săvinești.

După o săptămână de activități educativ-recreative, tinerii participanți au susținut un mic program artistic, care a inclus cântece, dansuri, testimoniale ale participanților, întrebări de logică și matematică distractivă, dar și o demonstrație de karate susținută de Rareș și Smaranda.

După prezentarea lucrărilor artistice pe care tinerii le-au realizat în această săptămână, a urmat interpretarea Imnului taberei și a Imnului prieteniei, sub atenta îndrumare a Andrei Avasilcăi, unul dintre coordonatorii de voluntari a Taberei de creație „Aripi de înger”.

„Astăzi ne luăm rămas bun într-un cadru festiv și mulțumim tuturor participanților și voluntarilor care au făcut ca și această serie să rămână imprimată în sufletele noastre. Ne-am bucurat că am avut în mijlocul nostru și copii din Republica Moldova, ne-am bucurat de excursii, ne-am bucurat de jocuri și nu în ultimul rând ne-am bucurat de fiecare persoană pe care am cunoscut-o și cu care ne-am împrietenit. Iată că emoțiile noastre sunt atât de puternice, încât s-au transmis și părinților, în sală”, a declarat Ana Tofan, directorul Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

f2

Prezent la festivitate, părintele Petru Munteanu a dorit să adreseze câteva cuvinte celor adunați în acest moment special la Săvinești:

„Vă mulțumesc tuturor, părinți și copii, pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o. Vă asigurăm că facem tot posibilul ca ai noștri copii să se simtă minunat în tabăra noastră și să povestească și altora experiența de la Săvinești. Ne dorim să rămânem în continuare prieteni, să ținem legătura și să comunicăm între noi. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, vă doresc vacanță frumoasă și să dea Dumnezeu să creșteți în aceste minunate daruri pe care le-am descoperit la fiecare dintre voi și să le împărtășiți și celorlalți”, a declarat părintele Petru Munteanu, directorul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

„Aripi de înger” – datorită ție am mai ridicat o treaptă spre rai!”

„Vă dorim puritatea îngerilor, căldura și lumina soarelui, catifeaua petalelor de trandafir, răbdare în creșterea și educarea unei noi generații de oameni. Să fiți respectați și apreciați de cei cărora le-ați marcat soarta. Să aveți înger păzitor mereu și în paza Domnului să fiți! Vă suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut pentru noi!”, a afirmat vizibil emoționată Natalia Țîbîrna, însoțitoarea grupului de copii din Republica Moldova.

„Când noaptea, ceru-i fără stele, e simplu, trist și sumbru. Când în viață nu mai ai speranțe, atunci consideră că pe cerul tău au apus toate stelele. Iar ceea ce facem noi e să oferim stele celorlalți, să le oferim un curcubeu după ce au îndurat ploaia rece. Să fim realiști, suntem cei mai norocoși oameni, pentru că avem posibilitatea să facem un bine, să provocăm o lacrimă, care nu-i din speranțe înșelătoare, ci din bucurii profunde.

Vreau să vă zic un mare mulțumesc pentru podul așezat peste prăpastie, pentru că în această săptămână ne-am simțit așa cum se simte omul ce-și urmează visele, adică împlinit și liber, iar timpul petrecut a fost ca o structură mai aranjată decât cea a gheții. „Aripi de înger” – datorită ție am mai ridicat o treaptă spre rai!”, a afirmat Cristi Munteanu din Republica Moldova.

f3

La finalul festivității de premiere, copiii au primit câte o diplomă de participare, ce include poze de pe parcursul taberei și testimonialele copiilor și revista parohială „Hai cu noi” – supliment de vacanţă nr. 4.

Pentru a spori bucuria evenimentului, fiecare participant la festivitate a primit o felie de tort și un pahar de șampanie pentru copii, drept recunoștință pentru încrederea acordată taberei.

Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț, organizează pe toată perioada vacanței de vară, în 11 serii săptămânale, Tabăra de creație „Aripi de înger” – ediția a X-a.

Mihai Parfeni

Mai multe articole aici