Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / ”Aripi de înger” colorate

”Aripi de înger” colorate

Zilele trec, dar buna dispoziţie și activitățile cultural – educative continuă în Tabăra de creație ”Aripi de înger”, organizată de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț în colaborare cu Parohia ”Sf. Voievozi” din Săvinești și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

Galerie Foto

DSC06447

Ziua de 2 septembrie a adus un plus de culoare, din penel.

Copiii și tinerii participanți la tabăra de creație au avut parte de câteva ore de studiu a artei plastice. Sub îndrumarea atentă a pictorului Cristian Bistriceanu, micii artiști au mânuit cu măiestrie penelurile, înmuiate în paleta de culori.

Mai în glumă, mai în serios, ”micii Picasso” au realizat câteva lucrări de pictură decorativă, picturi care vor face obiectul unei expoziţii , care va avea loc după data de 15 septembrie, conform declarației artistului plastic Cristian Bistriceanu.

DSC06440

,,Continuăm și astăzi cursurile de pictură derulate în baza parteneriatului încheiat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, din cadrul proiectului cu finanțare de la Consiliul Județean Neamț, intitulat ”Promovarea culturii nemțene prin arta tradițională”. Proiectul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 13-18 ani, pe care dorim să îi inițiem în iconografie, în pictură decorativă pe suport ceramic, icoană pe sticlă, pe lemn, pe piatră. Scopul nostru a fost de a-i familiariza cu acest tip de artă tradițională, de a le oferi o alternativă de petrecere a timpului liber.

În cadrul acestui parteneriat Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, reprezentată de părintele paroh Petru Munteanu, ni s-au pus la dispoziție două spații, unul în Săvinești și cel de-al doilea la Școala ”Nicu Albu” din Piatra Neamț. Am făcut cursuri de 4 ore pe zi, iar grupul nostru țintă inițial avea 30 de persoane, dar și alți copii au dorit să participe și atunci am ajuns la un număr de aproximativ 40 de participanţi. Lucrările, rezultate după acest curs, vor fi expuse în cadrul galeriei ERA de la Central Plazza Piatra Neamț. Vernisajul expoziției va avea loc după terminarea cursului, după data de 15 septembrie, în cadrul căreia vom oferi diplome de participare și premii pentru cele mai reușite lucrări”, a menționat artistul plastic, Cristian Bistriceanu.

În a doua parte a zilei, după ce au degustat preparatele culinare pregătite la Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, micii artiști și-au dedicat timpul unor jocuri în aer liber, precum Rațele și vânătorul, Scaunele muzicale sau Statuile muzicale.

,,A fost o zi minunată. Am pictat, chiar și noi, voluntarii, alături de copii și domnul Bistriceanu. După amiază am făcut câteva jocuri cu copiii, i-am supravegheat atent și ne-am distrat”, menționează Ioana Mirăuțe, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a X-a, ediția a X-a.

DSC06436

În perioada 31 august – 5 septembrie se desfășoară cea de-a X – a serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, din cele 11 serii.

Vacanța de vară, la Săvinești, se încheie pe data de 12 septembrie o dată cu festivitatea de premiere a celei de-a XI-a serii de tabără. Organizatorii acestui ”popas de vacanță” le mulțumesc părinților, care și-au încredințat cele mai prețioase comori Taberei de creație ,,Aripi de înger, și promit că la anul programul taberei va fi la fel de diversificat și educativ, pe placul fiecărui copil participant.

Brîndușa Dediu

Alte articole din aceeaşi categorie aici