Wisdom of Life

1 Iunie – Copilul de astăzi, adultul de mâine

????????????????

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului”.

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere.

Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

????????????????

Sărbătoare, bucurie, râsete, ochi luminați și suflete voioase așa se poate descrie atmosfera ceată de 1 iunie 2016 pentru copiii asistați de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, aflată sub conducerea părintelui Petru Munteanu.

Un grup de tineri, din Bacău, dornici de a retrăi momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, însoțiți de doamna Claudia Munteanu, s-a alăturat copiilor din comuna Săvinești și au reușit să aducă ziua de 1 iunie la adevărata ei însemnătate – bucuria de a fi copil.

,,Am pornit acest proiect din suflet, încercând să combin sărbătoarea zilei de 1 iunie cu posibilitatea de a oferi unor copii, lipsiți de mijloacele materiale, bucuria jocului. Idee a plecat de la pasiunea mea pentru baloanele de săpun, inițial, am vrut să denumim acest eveniment ”Marea baloneală”, de aceea am avut și turn de baloane, dar acum a devenit ”1 iunie – Prin joc și joacă”.

Pe lângă bucuria jocului, că asta am făcut, m-am jucat, dar pe lângă asta, această zi mi-a adus oameni minunați. Faptul că am avut cui să povestesc despre visul aceasta și faptul că prietenii mei au reacționat instantaneu a fost pentru mine o dublă bucurie de suflet, deoarece e foarte frumos că oamenii sunt dornici să ajute, pun suflet atunci când e vorba de a ajuta”, a declarat doamna Claudia Munteanu.

????????????????

Parcul central al comunei Săvinești a fost plin de cei mici, ieșiți să se joace, să se întreacă în concursuri, dar au admirat o serie activități interactive prezentate de tinerii voluntari din Bacău.

,,Sunt fericită că am putut participa la acest eveniment al bucuriei, atât pentru copii, cât și pentru noi, adulții. M-au impresionat foarte mult copiii, mai cunosc poveștile lor, le cunosc drama. Dacă am avea posibilitatea le-am oferi mult mai des astfel de momente, dar cred că ne putem uni în mai multe activități de voluntariat, cum ar fi și cea de la tabăra de creație. E minunat că există o astfel de zi, că putem să le arătăm că viața e frumoasă și după porțile școlii, că există oameni care-i pot ajuta”, a menționat doamna Nicoleta, susținătoare a diferitelor activități ale fundației.

????????????????

Printre tinerii voluntari s-a aflat și Luminița Sonic, din Republica Moldova, o tânără de 23 de ani, inimoasă, plină de entuziasm și care nu și-a pierdut spiritul ludic.

,,Stau în Bacău de 4 ani, mă bucur foarte mult că am avut ocazia să ne jucăm astăzi, cu și alături de copiii din Săvinești. Împreună cu ceilalți tineri ne dorim să aducem un plus valoare în societate și să lăsăm ceva în urma noastră, multe suflete bucuroase”, s-a exprimat Luminița.

La finalul evenimentului, prichindeii au primit cadouri, constând în jucării, dulciuri și alimente, donate de oamenii cu suflet mare și au plecat fericiți spre casele lor.

????????????????

După joaca din parc, voluntarii, alături de doamna Claudia Munteanu, au făcut și două popasuri, unul în studioul Radio Jurnal Spiritual (www.radiojurnalspiritual.ro) și unul duhovnicesc.

Înainte de a pleca spre Bacău, aceștia au mers la biserica păstorită de părintele paroh Petru Munteanu, unde au primit binecuvântarea acestuia.

Brîndușa Dediu 

Mai multe articole aici