Wisdom of Life

Emoții, bucurie și veselie în tabăra de la Săvinești

Emoții, bucurie și veselie în tabăra de la Săvinești

În perioada 18 – 23 iulie 2016, a avut loc cea de-a III-a serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, organizată de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț și Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești, județul Neamț.

Copiii înscriși, alături de voluntarii energici, care îi supraveghează, trăiesc momente de neuitat, care se încadrează peisajul mirific al zonei.

Zi de zi, tinerii au luat parte la activități educativ-recreative, pictură pe piatră, lucru manual, ore de cateheză, jocuri de intercunoaștere.

seria32

Galerie Foto

Ziua de sâmbătă, 23 iulie 2016, a reprezentat pentru participanții celei de-a III-a serii a taberei  un sfârșit spre un nou început.

Astfel, clipele de bucurie pentru prieteniile legate au fost împletite cu momentele de tristețe pentru despărțirea temporară de echipa de la Săvinești. Spectacolul artistic din această zi a marcat granița dintre cunoaștere și prietenie, prezentând rezultatele activității din săptămâna ce tocmai a trecut, unite cu promisiunea păstrării unei prietenii trainice și adevărate. Într-o atmosferă caldă, copiii și voluntarii au cântat, au dansat și au mulțumit în felul lor propriu pentru clipele minunate petrecute la Săvinești.

După o săptămână de activități educativ-recreative, tinerii participanți au susținut un mic program artistic, care a inclus cântece, dansuri, testimoniale ale participanților, întrebări de logică și matematică distractivă.

SONY DSC

După prezentarea lucrărilor artistice pe care tinerii le-au realizat în această săptămână, a urmat interpretarea Imnului taberei și a Imnului prieteniei, sub atenta îndrumare a Marinei Gîrbea, unul dintre voluntarii taberei.

”Noi credem în prietenie

Noi credem într-un gând curat

Și-odat cu noi o lume știe

La Săvinești e minunat”.

„Astăzi ne luăm rămas bun într-un cadru festiv și mulțumim tuturor participanților și voluntarilor care au făcut ca și această serie să rămână imprimată în sufletele noastre. Ne-am bucurat că am avut în mijlocul nostru copii atât de minunați, ne-am bucurat de excursii, ne-am bucurat de jocuri și nu în ultimul rând ne-am bucurat de fiecare persoană pe care am cunoscut-o și cu care ne-am împrietenit. Iată că emoțiile noastre sunt atât de puternice, încât s-au transmis și părinților, în sală”, a menționat Marina Gîrbea, în deschiderea evenimentului.

Astfel, săptămâna s-a încheiat într-un cadru emoționant, în cadrul căruia mulți participanți au promis că vor reveni și în săptămânile următoare.

”Cu dragoste ne-am luat la revedere și cu speranța că ne vom revedea în curând, pentru a începe o nouă săptămână de creativitate și distracție”, a menționat Agafia Roșu, asistent social și coordonator de volunatari. La finalul evenimentului, tinerii participanți au primit diplome și Suplimentul de vacanță ”Hai cu noi”.

SONY DSC

După cum bine se cunoaște, inițiativa Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială în colaborare cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, reprezentate de părintele paroh Petru Munteanu, de a organiza Tabăra de creație ”Aripi de Înger”, a pornit din dorința de a-i scoate pe copii din casă, din fața calculatorului sau a televizorului, pentru a socializa, pentru a lega prietenii, de fapt, pentru a-și trăi copilăria.

Brîndușa Dediu

V-ar putea interesa şi următoarele articole