Wisdom of Life

Moş Nicolae şi darurile sale minunate

Moş Nicolae şi darurile sale minunate

Marţi, 6 decembrie 2016, o parte dintre copiii ce participă la activităţi în cadrul Centrului social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” din Săvineşti au avut bucuria să fie invitaţi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, să urmărească piesa „Nemuritoarele povești. Povești cu care crești”, piesă susţinută de membrii Clubului de Copii  „Artis”.

tt1

Galerie Foto

Curiozitatea, dorinţa de a descoperi deznodământul, i-a ţinut atenţi pe micuţii de la Săvineşti la toate cele petrecute pe scenă.

A fost o interpretare originală a unor poveşti clasice şi gestul micilor actori, de a aduce copiilor din medii mai sărace o bucurie, trebuie apreciat.

De Sfântul Nicolae, Teatrul Tineretului în parteneriat cu Clubul de Copii Artis a dăruit spectacolul Nemuritoarele povești. Povești cu care crești, o creație a doamnei Gina Gulai, actriță a Teatrului Tineretului, cu o îndelungată experiență în inițierea copiilor în arta teatrală.

Pentru că Teatrul Tineretului este o parte din inima comunității nemțene, am avut grijă să invităm copii defavorizați social, pe lângă toți ceilalți copii care au dorit să intre gratuit la acest spectacol”, a declarat doamna Raluca Naclad, consultant artistic Teatrul Tineretului.

tt2

După vizionarea piesei de teatru, micii spectatori au făcut o scurtă plimbare prin Parcul Tineretului, admirând frumuseţea podoabelor cu care este înveşmântat oraşul, fotografiindu-se lângă bradul de Crăciun şi lângă decoraţiunile care li s-au părut cele mai frumoase.

 „În acest an, Moş Nicolae a adus un dar mai deosebit copiilor ce frecventează Centrul social-educativ Popasul Iubirii Milostive≫ și anume, posibilitatea vizionării unei piese de teatru. Noi suntem în plină desfăşurare a Campaniei Uncenicii lui Moş Nicolae şi ne bucurăm că am reuşit să participăm şi la această activitate. Copiii au avut posibilitatea să urmărească piesa Nemuritoarele povești. Povești cu care crești.

Bucuria s-a văzut pe chipurile celor mici. Au fost încântaţi că au petrecut această zi de sărbătoare într-un cadru de poveste, având privilegiul de a ocupa locurile de la lojă. După vizionare am făcut o plimbare în parcul municipal, admirând bradul şi decoraţiunile ce împodobesc centrul oraşului. O zi aparte petrecută alături de cei mici”, a relatat domnişoara Agafia Roşu, asistent social în cadrul fundaţiei.

tt3

În noaptea de 5 spre 6 decembrie se spune că Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care sunt cuminţi, lăsându-le în ghete dulciuri şi alte daruri, dar tot el este cel care îi pedepseşte pe cei neascultători, lăsându-le nuieleşe.

În dimineaţa de Sfântul Nicolae se primesc cele meritate, iar moşul nu se arată niciodată. Din popor se spune că iarna începe la Sfântul Nicolae. Moş Nicolae este bătrân şi are barba albă, iar în această zi moşul îşi scutură barba, deci trebuie să ningă şi se spune că Sfântul întinereşte.

Sfântul Nicolae nu este numai protectorul copiilor, ci şi al celor săraci, al marinarilor şi al victimilor judecăţilor nedrepte, fiind venerat în întreaga lume.

 

 

Corina Băhneanu

Alte articole aici