Wisdom of Life

„Ucenicii lui Moș Nicolae” vin, dar fără nuielușă

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale semenilor noştri, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea aproapelui, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială derulează mai multe activități social-filantropice.

Astfel, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, a desfășurat luni, 2 decembrie 2019, o nouă acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei umanitare intitulată „Ucenicii lui Moș Nicolae”.

Una din cele mai îndrăgite sărbători din timpul anului e cea închinată Sfântului Nicolae. În tradiţia populară, această zi marchează sfârşitul anului vechi. Oamenii se pregătesc pentru un nou început, în care să-şi pună în gând să devină mai buni şi mai înţelepţi. Tocmai pentru a marca acest nou început, se obişnuieşte să fie oferite şi daruri. Dealtfel, e obiceiul cel mai cunoscut care se practică de Sfântul Nicolae. Nu e exclus ca printre daruri să se regăsească însă şi o nuieluşă.

Cel care vesteşte apropierea sărbătorii Nașterii Domnului este Sfântul Nicolae, celebrat pe 6 decembrie. Cu toții îl așteptăm să ne aducă daruri.

Micuții de la Așezământul social „Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” au primit primele daruri de la Moș Nicolae. Hăinuțe, jucării, obiecte de uz casnic, dar și alte bunuri au fost donate de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț și au ajuns, cu bine, la Bârlad. Valoarea bunurilor donate a fost de peste 44.000 de lei.

În general toate lucrurile omenești se risipesc, însă rodul milosteniei rămâne mereu neveștejit. Așa se face că noi simțim din plin bucuria postului Nașterii Mântuitorului. Mulțumesc părintelui Petru Munteanu, directorul Fundației «Împreună pentru Solidaritate Socială» pentru darurile oferite princhideilor din Așezământul social «Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv» în cadrul campaniei umanitare «Ucenicii lui Moș Nicolae»”, a declarat Mihaela Țapu, directorul așezământului social.

Moş Nicolae este considerat protectorul copiilor. În fiecare an, el vine  în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită.