Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Despre Fundație

01Scurtă prezentare a Fundației

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a fost înființată în anul 1995, desfășurându-și activitățile, în primii săi 10 ani, în localitatea Rădăuți, județul Suceava. În prezent, Fundația funcționează în Piatra Neamț și Săvinești, județul Neamț, sub coordonarea directorului, preot Petru Munteanu.

Întreaga activitate a Fundației se axează pe 2 coordonate:

  • activități social – filantropice (oferirea de hrană în cadrul unei cantine sociale, ajutoare materiale diverse, îmbunătățirea condițiilor de viață și crearea unor noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau ce fac parte din categorii vulnerabile)
  • activități cultural – educative (organizarea de tabere și grupuri artistice, susținere prin consiliere educațională și psihologică, înlesnirea participării la cursuri de formare în diverse domenii practice – confecționarea de lumânări decorative, patiserie, croitorie, broderie etc.).

Prin activitățile Fundației noastre se urmărește slujirea celor mai nobile principii de caritate și sprijin al persoanelor marginalizate, aflate în stare de dificultate socială.

02Principii călăuzitoare și valori

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este dedicată promovării valorilor și credințelor creștine, care conferă sens și demnitate persoanei umane. În proiectele noastre, ne concentrăm eforturile în a încuraja oamenii să trăiască într-un mod care reflectă aceste valori. De asemenea, promovăm solidaritatea creștină prin asigurarea legăturii dintre viața spirituală și implicarea activă în societate.

Credem că fiecare individ trebuie să înțeleagă că viața este un dar de la Dumnezeu, care poate fi apărat și cultivat în comuniunea iubirii. Prin proiectele noastre, ne angajăm să oferim sprijin și resurse pentru a ajuta oamenii să își atingă potențialul și să trăiască o viață împlinită. Ne dorim să facem o diferență reală în viețile oamenilor din comunitatea noastră și să contribuim la o societate mai bună pentru toți.

Asistență materială și financiară

Asistență medicală și consiliere

Oportunități de formare și dezvoltare

Sprijin emoțional și susținere

03Misiune și viziune

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială are ca misiune combaterea marginalizării sociale prin redarea demnității umane și sprijinirea persoanelor defavorizate din comunitate. Ne angajăm să oferim ajutor și încurajare pentru ca acestea să își poată atinge potențialul și să trăiască o viață demnă și împlinită. De asemenea, ne propunem să susținem comunitatea locală în îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale prin promovarea drepturilor omului și valorilor morale creștine.

Viziunea noastră este de a contribui la materializarea principiilor creștine prin caritate, solidaritate și pace socială. Încurajați de acest scop, ne dedicăm activităților noastre cu pasiune și determinare.

  • Sprijinirea persoanelor defavorizate
  • Promovarea drepturilor omului și valorilor morale
  • Îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale
  • Materializarea principiilor creștine prin caritate și pace socială
  • Educație și formare pentru membrii comunității

Donațiile tale pot contribui la schimbare! Împreună putem face diferența!