Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Social Filantropic

01Proiecte Permanente

Centrul de zi pentru persoane vârstnice

“Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din comuna Săvinești reprezintă un alt proiect social-filantropic, de suflet, al Fundației, care a fost posibil  datorită parteneriatului cu Primăria din Săvinești și Parohia Sfinții Voievozi, Savinești finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Centrul de zi este un spațiu dedicat exclusiv persoanelor vârstnice, unde acestea pot beneficia de servicii sociale și de îngrijire într-un mediu cald și primitor. Personalul calificat al centrului oferă suport și îngrijire calificată pentru o bunăstare fizică și emoțională a acestei categorii sociale.

În Centrul de zi, persoanele vârstnice pot beneficia de activități recreative și terapeutice care încurajează socializarea și stimulează mintea. Tipul de activități este divers și adaptat nevoilor, posibilităților și preocuprărilor fiecărui individ ( Activități manuale: broderie, tricotat ; Grupuri de lectură sau discuții; Activități muzicale sau de canto; Activități de îmbătrânire activă care pot include antrenament cognitiv sau terapie ocupațională).

Centrul de zi este o oportunitate pentru vârstnici de a se simți în siguranță și de a se bucura de compania celor de vârsta lor, în timp ce beneficiază de servicii medicale și sociale.

Creșă și Grădiniță cu program prelungit

Creșă și Grădiniță cu program prelungit” este un proiect social-filantropic inițiat de către Fundația “Împreună pentru Solidaritate Socială”, care se concentrează pe oferirea accesului la educație de calitate pentru copiii din comunitățile vulnerabile din Săvinești.

Problema abandonului școlar este una majoră în România și, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să reducem acest fenomen prin oferirea unui mediu educațional adecvat copiilor din comunitate. Grădinița și creșa cu program prelungit vor fi dotate cu echipamente moderne și personal calificat, care vor asigura o educație și îngrijire de calitate pentru copii.

Creșa si Gradinița cu program prelungit este o investiție în viitorul copiilor și comunității. Educația de calitate asigură o șansă pentru copiii din medii vulnerabile de a se dezvolta și de a-și construi un viitor mai bun. Prin acest proiect, ne dorim să contribuim la reducerea inegalității sociale și la promovarea incluziunii sociale prin îmbunătățirea accesului la educație pentru copiii din comunitatea noastră.

In societatea noastră, există două categorii de persoane care au cel mai mult timp liber: copiii și bătrânii. Copiii, deoarece sunt în școală și au timp liber după ore, și bătrânii deoarece au atins vârsta pensionarii și au ieșit din ritmul alert al vieții profesionale. Cu toate acestea, cele două categorii de persoane se află într-o poziție vulnerabilă, fie din cauza lipsei de educație, fie a singurătății.

Acestea sunt problemele cu care se confruntă societatea noastră contemporană și este important să găsim o rezolvare. O soluție poate fi aceasta: proiectul ” Adoptă un bunic ! ” care ar face diferența. Acest proiect se concentrează pe punerea în legatură a copiilor și bătrânilor, prin intermediul unor programe de mentorship și activități comune. Astfel, copiii vor avea ocazia să beneficieze de experiența de viață acumulată de către persoanele vârstnice, iar aceștia vor simți că au un rost datorită tinerilor ce sunt atenți și curioși la poveștile lor pe care, foarte puțini, mai au timpul disponibil să le asculte.

Investiția în legătura dintre generații este esențială pentru o societate sănătoasă și armonioasă. Proiectul “Adoptă un bunic ! ” este o modalitate de a face acest lucru posibil, oferind copiilor și bătrânilor posibilitatea de a se interconecta într-un mod plăcut și util unii pentru alții.

Donațiile tale pot face acest vis să devină realitate! Împreună putem reuși!

02Campanii Anuale

Activitatea de ajutorare a persoanelor vulnerabile din societate (copii dezavantajați din punct de vedere social și economic, bâtrâni instituționalizați, persoane cu dizabilități), îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități beneficiarilor organizației reprezintă o ocupație constantă a Fundației noastre.

Prin campanile de ajutor umanitar (Ucenicii lui Moș Nicolae”, „Fii Moș Crăciun pentru un copil” „Rugă pentru părinți”) Fundația a venit în sprijinul persoanelor de toate vârstele, aflate în dificultate, din comunitate și nu numai, identificate prin anchete sociale sau certificate medicale. In cadrul acestor campanii au fost donate bunuri constând în alimente, medicamente, rechizite, produse igienico-sanitare, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cadre de mers, cărucioare, elevatoare, mobilă etc. care au fost distribuite in diverse comunități, parohii, școli, grădinițe, asociații, centre sociale din țară s.a.m.d.

Fundația se implică activ și constant în acțiuni de ajutor financiar oferite elevilor ce provin din medii defavorizate, în vederea continuării studiilor, precum și donații financiare în vederea rezolvării unor probleme medicale.

Dar din dar se face Rai (ianuarie-februarie)

“Dar din dar se face rai” se concentrează pe promovarea donațiilor și a actelor de caritate.

Mesajul campaniei este că orice donație, indiferent de mărime, poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra vieții oamenilor și a comunității. Campania încurajează oamenii să întreprindă acțiuni de caritate și să înțeleagă că o lume bună se construiește prin gesturi mici, dar semnificative.

LUMINA LUI HRISTOS LUMINEAZĂ TUTUROR (Martie – Aprile)

Campania, care se desfășoară în fiecare an în perioada Postului Mare, are ca scop să ofere un sprijin material și moral persoanelor aflate în situații dificile, precum cele istituționalizate sau care provin din medii vulnerabile social. Acest sprijin poate fi sub forma donațiilor financiare sau prin oferirea unor bunuri de necesitate. În plus, campania are ca scop de a sensibiliza societatea asupra problemelor sociale și de a-i încuraja pe oameni să ia o atitudine activă în ajutarea celor nevoiași.

DĂRUIEȘTE CU RESPECT (Mai – August)

Actul de a oferi fără a aștepta ceva în schimb, ne îmbunătățește caracterul. Dăruirea, indiferent dacă este materială sau nu, dar făcută din suflet, poate aduce un zâmbet și o lumină pe chipul celui care primește iar aceasta este o recompensă mai valoroasă decât orice altceva. Orice gest generos, chiar dacă este mic, poate însemna enorm pentru cei care se confruntă cu dificultăți. În plus, ne arată că fiecare dintre noi poate face o diferență în viața celor din jur.

MĂSOARĂ TIMPUL CU FAPTELE TALE (Septembrie – Octombrie)

Campania “Măsoară timpul cu faptele tale” încurajează oamenii să-și folosească timpul în mod productiv și util, prin realizarea de fapte bune și ajutorarea celor nevoiași. Scopul campaniei este de a arăta că fiecare dintre noi poate face o diferență în lume, indiferent de cât de mult sau de puțin timp avem la dispoziție, că putem folosi abilitățile și resursele pentru a face bine în jurul nostru și să contribuim, împreună, la crearea unei vieți mai bune pentru toți.

ÎNGERII PĂZITORI (Noiembrie)

Campania “Îngerii păzitori” este o campanie caritabilă ce se concentrează pe ajutorarea copiilor care se confruntă cu dificultăți sau care provin din medii vulnerabile. Scopul campaniei este de a oferi sprijin și îngrijire copiilor care au nevoie de ajutor și de a le oferi oportunități pentru a-și atinge potențialul lor.
Fiecare dintre noi, putem fi un ,,înger păzitor” pentru acești copii!

UCENICII LUI MOȘ NICOLAE (Decembrie)

“Ucenicii lui Moș Nicolae” este o campanie caritabilă care se concentrează pe ajutorarea copiilor din comunități sărace sau vulnerabile, prin oferirea de daruri în preajma sărbătorii de Moș Nicolae. Scopul campaniei este de a oferi un pic de bucurie și speranță copiilor care altfel ar fi uitați sau care nu ar avea posibilitatea de a primi cadouri în această perioadă de sărbătoare.
Și tu poți fi “Ucenicul lui Moș Nicolae” !

FII MOȘ CRĂCIUN PENTRU UN COPIL (Decembrie )

Campania “Fii Moș Crăciun pentru un copil” este o modalitate minunată de a face o diferență în viața unui copil și de a-i aduce un pic de bucurie în perioada sărbătorilor.

În plus, campania este o oportunitate pentru participanți de a se implica în comunitate și de a ajuta la îmbunătățirea vieții semenilor.

RUGĂ PENTRU PĂRINȚI (Decembrie)

În fiecare an, Fundația “Împreună pentru Solidaritate Socială” și Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești organizează acțiunea social-filantropică “Rugă pentru părinți” la Centrul pentru persoane vârstnice Roznov. Această acțiune are loc în data de 27 decembrie și are scopul de a oferi sprijin și asistență persoanelor vârstnice din comunitate.

Donațiile tale pot contribui la schimbare! Împreună putem face diferența!