Wisdom of Life

Să dăruim, să zâmbim, să iubim!

Deseori, oamenii uită să ofere un zâmbet sau o vorbă bună și pierd din atenție lucrurile care au esență, concentrându-se pe aparență. Cu siguranță, realitatea cotidiană ar suferă modificări pozitive, dacă ne-am înconjura de zâmbete, gânduri bune și bucurie. Pentru a veni în sprijinul semenilor noştri, ne putem îndrepta atenţia spre realizarea faptelor bune, care să aibă ecou în societate.

pascani2În acest sens, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, a desfășurat joi, 9 iulie 2015 o nouă acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei umanitare intitulată „Dăruiește cu respect”.

Pe lângă sprijinul moral, această campanie îşi doreşte să contribuie la remedierea problemelor din comunitate şi la ajutorarea familiilor cu o situaţie materială precară. Aşadar, printre darurile oferite enoriaşilor Parohiei „Înălțarea  Domnului Pașcani” s-au numărat lenjerii de pat, detergent, jucării sau îmbrăcăminte.

pascani3“Sunt numeroase familii nevoiașe, iar prin intermediul acestor acțiuni de voluntariat venim în sprijinul familiilor cu o situație materială precară. Faptul că putem veni în sprijinul comunității din Pașcani ne bucură foarte mult. Abandonul școlar și lipsa locurilor de muncă și-au spus cuvântul. De aceea, noi considerăm că orice ajutor contează. Dăruindu-le un zâmbet acestor oameni, vom dobândi Împărăția lui Dumnezeu”, a reliefat părintele diacon Dimitriu Sîrghie Daniel, din cadrul Parohiei „Înălțarea Domnului Pașcani”.

pascani1“Ne bucurăm că am reuşit să continuăm acţiunea umanitară Dăruieşte cu respect, fiindcă este foarte important să dăm o mână de ajutor oamenilor aflaţi în necaz. Este trist să aflăm că există tot mai multe cazuri cu probleme sociale: copii ce provin din familii defavorizate, bătrâni aflaţi în suferinţă. Dar, prin intermediul acestor activităţi încercăm să aducem un zâmbet şi o rază de lumină pe chipurile acestor oameni sărmani. Sperăm că iniţiativa noastră a fost înţeleasă, iar darurile vor bucura nişte suflete inocente”, a menționat Agafia Roșu, asistent social în cadrul Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Menţionăm că valoarea bunurilor donate a fost de 4.050 lei.

Alexandra Gîrbea