Wisdom of Life

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”

Activitățile Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț urmăresc slujirea celor mai nobile principii de caritate și ajutorare a persoanelor marginalizate, aflate în stare de dificultate socială.

Generozitatea sau milostenia, fructul văzut şi atât de hrănitor al dragostei creştine, atunci când este făcută dezinteresat, nu are odihnă, nu caută loc sau persoane anume pentru a se manifesta, ci ea se îndreaptă, în cele din urmă, către Dumnezeu.daruieste1

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor defavorizate social, voluntarii fundației, prin inițiativele președintelui, părintele Petru Munteanu, pregătesc donații pentru diferite organizații nonguvernamentale, școli, grădinițe, parohii, precum și persoanelor fizice.

Astfel, la data de 11 august voluntarii fundației au pregătit pachete de pampers, lenjerii de pat, material igienico-sanitare – detergent, îmbrăcăminte și jucării beneficiarilor Centrului maternal din cadrul D.G.A.S.P.C – Bacău și persoanelor vârstnice din comuna Săvinești.

daruieste2

,,Continuăm această frumoasă şi benefică campanie umanitară ”Dăruieşte cu respect”, iniţiată de președintele fundației, părintele paroh Petru Munteanu. Împreună cu d-na Maria Voicu, voluntară în cadrul fundaţiei, am reuşit să luminăm chipurile unor bătrâni din parohia părintelui Grigoras.

În aceste zile călduroase din luna lui gustar, am bătut la porţile celor aflaţi în suferinţă, singuri, bolnavi, cu venituri precare, pentru a le aduce un strop de bucurie, o mângâiere şi nu în ultimul rând un mic ajutor constând în lenjerii de pat şi produse igienico-sanitare, detergenţi. Ne-au primit cu multă căldură sufletească exprimată în privirea lor blajină, au mulţumit pentru darurile primate, părintelui Munteanu Petru, urându-i sănătate, multă putere de muncă în tot ceea ce face pentru comunitate, har de la Dumnezeu pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea sa”, a evidențiat doamna Ana Chele, o credincioasă a Parohiei ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, care a însoțit voluntarii fundației pentru a distribui bunurile donate.

daruieste3

,,Așa cum spune Blaise Pascal: „Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”, dăruind aducem un strop de bucurie celor aflaţi în situaţii ”limită”, atât din punct de vedere financiar cât şi al sănătăţii. Reuşim să le acordăm încrederea noastră, să conştientizeze că nu sunt singuri la greu şi că primesc un sprijin material, o vorbă bună, un gând bun, o încurajare de la semenii lor”, a subliniat Agafia Roșu, asistent social în cadrul Parohiei ”Sfinții Voievozi”.

“Dăruieşte cu respect“ este campania care se desfăşoară pe toată perioada de vară a acestui an.

Această campanie are un scop nobil, social-filantropic, care vine atât în sprijinul comunităţii săvineștene cât şi altor beneficiari din judeţul Neamț, dar și din alte judeţe.

Brîndușa Dediu

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici