Wisdom of Life

Oaspeţi de peste hotare, în vizită la Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Recunoştinţa îmbracă trei forme: un sentiment din adâncul inimii, o expresie de mulţumire şi un dar întors.” (proverb arab)

La data de 2 octombrie 2017, membrii delegaţiei Bisericii Evangheliste din Gotha, Germania, şi anume: Andreas Hans Heimler – pedagog social, Steffen Schlosser şi Uli Schlosser – profesori de muzică, Paul Schlosser şi Lotti Schlosser – studenţi, alături de Anni Reif – traducătoarea grupului, au poposit pentru câteva ore la Săvineşti.

Au fost întâmpinați de părintele director Petru Munteanu și voluntarii Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, la Școala Veche, unde le-au fost prezentate programele sociale desfășurate, împreună cu Raportul anual pentru anul 2016. Astfel, musafirii au avut posibilitatea să vadă, în raport, o parte dintre beneficiarii acţiunilor derulate de fundaţie.

Oaspeţii au adus cu ei bunuri, constând în ghiozdane şi haine pentru copii, dar şi un aparat medical, oferit de doctorul Bernd Schneider, un medic din Shaalfeld, ieşit la pensie, care a dorit ca aparatul să folosească şi altor medici.

Când am venit prima dată în România, m-am gândit că este foarte interesant, iar în patru ani am fost de douăsprezece ori şi am ajuns să iubesc România. Ne dorim foarte mult să ajutăm copiii, colaborând cu organizaţii care se ocupă de aceştia. Suntem bucuroşi de fiecare dată când reuşim să ajungem în România, venim cu bunuri sau să creăm o legătură, dar în acelaşi timp considerăm această periodă, vacanţă. Oamenii sunt prietenoşi, vedem locuri noi şi ne simţim foarte bine. Am reuşit într-o săptămână să colectăm bunuri, cu ajutorul părinţilor colegilor fiului meu, iar pentru aparatura medicală vreau să îi mulţumesc domnului Bernd Schneider. Acum sunt fericit că avem un contact nou, părintele Munteanu ne-a prezentat activitatea organizaţiei şi o să păstrăm legătura”, a relatat Andreas Hans Heimler, coordonatorul delegaţiei.

Andreas Hans Heimler este pentru a 12 dată în România, dar pentru prima oară în zona Moldovei, de aceea, marţi, 3 octombrie, grupul a vizitat obiectivele turistice din Piatra Neamţ.

Aceştia au putut admira Ansamblul Curtea Domnească, mai exact: Biserica Domnească „Sf. Ioan Botezătorul”, construită în 1498, care se remarcă prin forma şi stilul rafinat, dar şi prin structura interioară aparte, toate aceste elemente fiind caracteristice stilului moldovenesc; Turnul-clopotniţă, cunoscut ca Turnul lui Ştefan cel Mare, de unde se putea observa întreaga vale a Bistriţei; clădirea construită de Carol Zani în 1930 şi ornamentată de sculptorul Vicenzo Puschiasis, unde acum îşi desfăşoară activitatea Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

Împrejurimile şi aşezarea oraşului i-au impresionat pe vizitatori, drept urmare au dorit să meargă să vadă şi străzile lăturalnice, fiind bucuroşi să descopere frumuseţea oraşului.

La prânz, musafirii au fost aşteptaţi la Centru social-eduvativ „Popasul Iubirii milostive” din Săvineşti, de către angajaţii fundaţiei, pentru a-şi lua la revedere, iar părintele Munteanu a dorit să le mulţumească pentru vizită şi să îi asigure că vor fi bineveniţi la fundaţie, ori de câte ori vor avea ocazia să ajungă în zona Moldovei.

Bucuroşi că au reuşit să îşi ducă „misiunea” la capăt, oaspeţii au pornit pe drumul spre casă, cu promisiunea că nu va fi prima şi ultima întâlnire.

 

 

Corina Băhneanu