Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Prima acțiune social-filantropică din cadrul Campaniei „Îngerii păzitori”

Prima acțiune social-filantropică din cadrul Campaniei „Îngerii păzitori”

Oamenii aflaţi în situaţii grele au nevoie mare de susţinere, fie ea morală sau materială. Un cuvânt bun, spus la momentul potrivit, poate schimba viziunea unui om aflat în impas. Dacă oferi cu bucurie, fie chiar şi un zâmbet sau o vorbă frumoasă, poţi face un om să capete încrederea că lucrurile se vor îndrepta.

Pe parcursul lunii noiembrie 2017, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială derulează Campania umanitară „Îngerii păzitori”.

Astfel, miercuri, 1 noiembrie prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, echipa fundaţiei a desfășurat prima acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei.

Beneficiarii acestei prime acţiuni de ajutorare provin din familii vulnerabile, în special copii, dar şi persoane vârstnice, neputincioase din localitatea Roznov, judeţul Neamţ.

Articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, un cărucior pentru copii, produse de igienă, în valoare de 3.500 lei au ajuns la persoane  pentru care nevoile de bază reprezintă un lux.

Nu am avut posibilitatea să cumpărăm micuțului nostru cărucior pentru că numai soțul lucrează şi stăm tare rău cu banii. Dar acum sunt tare fericită că ne-aţi dăruit atâtea lucruri de folos şi vă mulţumesc”, a declarat doamna Didilă, beneficiară a acţiunii social-filantropice.

Printre principalele preocupări ale fundaţiei se află încurajarea şi sprijinirea copiilor din familii cu probleme sociale să urmeze studiile.

Sărăcia reprezintă una dintre cele mai dese cauze ale abandonului şcolar, urmată de mediul familial dezorganizat, exodul părinţilor în străinătate şi lipsa locurilor de muncă atractive pentru tineri.

La nivel naţional peste 50% dintre copii nu beneficiază de educaţie din cauza nivelului scăzut de trai.

Vine frigul şi avem nevoie de haine groase şi pentru noi, şi pentru copii. Aţi venit în cel mai bun moment. Mulţumim!”, a precizat Dumitru Adam, beneficiar.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească, atât de necesară vremurilor de azi.

 

Corina Băhneanu

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici