Wisdom of Life

„Poezii” – elogiu adus vieții

„Auzim cuvinte care dor,

Cuvinte de dragoste, de dor,

Care ne trezesc din adormire

Şi care ne aruncă în gândire…”   

Extras din poeziaAuzim cuvinte”, Elena Cristudor

Editura Jurnal Spiritual a lansat o nouă carte, „Poezii”, semnată de Elena Cristudor. Lansarea a avut loc la Bacău, într-o zi specială pentru autoarea cărţii, sâmbătă, 21 aprilie 2018, într-un cadru festiv.

Prezent la eveniment, părintele Petru Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamţ, precum şi coordonatorul Editurii Jurnal Spiritual, a declarat în deschiderea evenimentului: „Aș dori să vă supun atenției o carte, pe care Editura Jurnal Spiritual o lansează astăzi, al cărei autor îl cunoaștem cu toții, doamna Elena Cristudor. Este a doua carte de poezii, scoasă de editura noastră pentru doamna Cristudor, prima carte a fost publicată chiar de ziua dumneaei, de Sf. Constantin și Elena, când ne-am revăzut cu toții, iar cea de a doua carte se lansează cu o zi înainte de Ziua femeii creștine. Duminică (22.04.2018) se va citi din Sf. Evanghelie, la biserică, care relatează cum femeile purtătoare de mir merg la mormântul Domnului și, acolo, primesc vestea cea bună a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, iar ele vestesc Învierea Domnului. Pentru Biserica noastră, duminica a doua după Înviere este considerată Ziua femeii creștine, care ia mesajul Învierii și-l duce acasă, îl spune copiilor sau nepoților și cu acest mesaj și cu această pecete de lumină schimbă lucrurile, schimbă viața, schimbă totul în frumos și bine, în lumină și în binecuvântare. De aceea, ce eveniment, ce lucru inedit, ca acesta, poate să ne adune împreună decât cartea doamnei Elena Cristudor, pe care ne-o pune la dispoziție, plină de poezii foarte frumoase, pentru că, așa cum spunea cineva, pictura este o poezie în culori, iar poezia este o pictură în cuvinte și așezat cuvânt cu cuvânt, într-o frumoasă pictură a sufletului, doamna Elena Cristudor ne prezintă o parte din frumosul sufletului dumneaei, ne îmbrățișează în poeziile dânsei și ne așează pe un drum frumos pe care l-a parcurs și dumneaei prin trăirile și prin emoțiile cu care a așternut aceste picturi în cuvinte, poeziile dumneaei.”

Vizibil emoționată, dar susținută de cei dragi, doamna Cristudor a dorit să menţioneze: „Chiar dacă sunt la a doua carte să știți că sunt foarte emoționată, drept urmare voi spune doar câteva cuvinte, pentru că doresc să-I mulțumesc, în primul rând, părintelui Munteanu, care a făcut posibil acest proiect, familiei mele, prietenilor mei, colegilor mei, care au dorit să fie astăzi alături de mine, pentru a împărtăși împreună trăirile, emoțiile, pe care o să le regăsiți și în carte.”

Cartea doamnei Cristudor emană stări ale sufletului său, iar fiecare vers trezește o emoție. Reușește prin fiecare poezie să redea ceea ce sufletul trăiește, astfel, cei care-I citesc poeziile pot spune că o descoperă pe doamna Elena Cristudor. Rând pe rând, în versurile cuprinse în volumul „Poezii” sunt expuse trăiri ale copilăriei, ale patriotismului, ale dorului de fiicele dumneaei, precum și iubirea și recunoștința aratată părinților, precum și partenerului de viață. Cartea „Poezii” vorbeşte despre umanitatea, valorile, armonia, precum şi sensibilitatea noastră pentru cei de lângă noi.

Brîndușa Dediu