Wisdom of Life

Activitatea filantropica „Din suflet pentru suflet”

Marti, 23 aprilie a.c., cea de a doua zi din saptamana  Patimilor, un grup de elevi de la Colegiul National „M.Sadoveanu”Pascani, coordonati de prof. Dimitriu Sirghie Vasilica, prof. Matcovici Adriana, prof. Adascalitei Mihaela, ed. Stoica Stela – din cadrul Centrului de Plasament Pascani, au organizat activitatea filantropica „Din suflet pentru suflet” la Centrul de varstnici Roznov, judetul Neamt, in colaborare cu Fundatia Impreuna pentru Solidaritate Sociala.

Pentru a alina suferinta si boala persoanelor din centru,  copiii au prezentat un frumos program artistic de cantece si poezii religioase dedicate Patimilor Mantuitorului, apoi au oferit batranilor alimente, fructe, dulciuri, paturi si articole de imbracaminte.Elevii au fost profund impresionati si sensibilizati de povestea lor de viata, unii dintre varstnicii din Centru desi au copii, acestia nu i-au mai vizitat de mult timp, ori i-au abandonat.

Prin aceasta activitate, elevii si profesorii coordonatori, au dorit sa aduca cateva momente de bucurie si mangaiere sufletelor aflate in suferinta, asa cum ne spune si Mantuitorul „Bolnav am fost si M-ati cercetat….”.

Atentia si cuvintele de mangaiere de care au beneficiat batranii din camin, au adus multa bucurie duhovniceasca si speranta in viata lor.

In aceasta perioada a Patimilor Mantuitorului constientizam iubirea jertfelnica a lui Hristos pentru a deveni si noi mijloace vii de mantuire pentru semenii nostri.Lumina Invierii lui Hristos trebuie sa patrunda in lumea noastra cotidiana, trebuie sa ajunga ca mesaj de adevar si de viata la toti oamenii prin marturia si daruirea noastra zilnica.

Acestea sunt cuvintele incarcate de emotie ale doamnei Dimitriu Sirghie Vasilica – profesor de religie la Colegiul National „M.Sadoveanu” din Pascani.

De asemenea, una dintre fetele prezente, Badaluta Mara, a fost profund impresionata de suferinta batranilor, iar aceasta vizita „i-a deschis ochii si a facut-o sa inteleaga si sa pretuiasca faptul ca a avea o familie este cel mai minunat lucru, iar aceste suflete nevinovate merita toata atentia noastra. Mesajul pe care doreste sa-l transmita catre tinerii de varsta ei, este acela ca ar fi bine, sa renunte din cand in cand la timpul destinat jocurilor pe diferitele gadgeturi, si sa daruiasca din timpul lor un moment de bucurie acestor batrani”.

In fiecare an in data de 27 decembrie, parintele Petru Munteanu, Presedintele Fundatiei Impreuna pentru Solidaritate Sociala, organizeaza la acest camin actiunea social-filantropica „Ruga pentru parinti”, din dorinta de a darui, de a face sarbatorile mai frumoase, unor persoane ce au nevoie de sustinere morala si materiala.De la an la an, numarul celor care se ofera sa sprijine aceasta actiune este in crestere, acestia oferind batranilor pachete cu dulciuri, fructe si produse pentru igiena personala,  articole de imbracaminte etc.

Revenind la ziua de astazi, dorim sa ne exprimam recunostinta pentru prietenii nostri din Pascani, care intr-un moment al anului  plin de semnificatie duhovniceasca cum este saptamana Patimilor, in care trebuie sa fim mai buni si mai generosi cu cei din jurul nostru, am reusit sa oferim batranilor din Centrul pentru persoane varstnice Roznov, putina alinare pentru aceste destine greu incercate de suferinta.

Ana Darie