

5 probleme surprinzătoare cu care se confruntă managerii angajaților performanți
5 probleme surprinzătoare cu care se confruntă managerii angajaților performanți
Angajarea și păstrarea angajaților este una dintre cele mai dificile sarcini pentru orice manager. Dar, odată ce ai un angajat stea în echipa ta, toate necazurile tale dispar, nu?
Greșit.
Într-adevăr, angajații cu performanțe slabe te vor acapara foarte mult timp până când te vei ocupa de situație mai precis, concediază persoana într-un mod diplomat ( frumos ).
Cu toate acestea, angajații performanți vin cu provocări proprii. În cazul în care nu sunt tratate corect, ele pot provoca unele probleme majore pe drum. Iată 5 dintre cele mai presante probleme:
-
Angajatul performant începe să facă greșeli
Aceasta nu este o problemă puțin frecventă. De cele mai multe ori, o problemă personală, politica de birou sau o altă situație ia din energia angajatului, de obicei, productiv și muncitor. În această situație, încercați să nu arătați cu degetul.
Cea mai bună cale este să reamintiți angajatului cât de mult apreciați munca lor grea, să aflați ce s-a întâmplat în ultimul timp și să întrebați cum îl puteți ajuta. Angajații performanți lucrează la un nivel ridicat, astfel încât un blând “acest lucru nu te definește” poate fi suficient pentru a-i motiva să lucreze mai bine.
-
Angajatul performant vrea să lucreze de la distanță.
Au dovedit că sunt membri productivi ai echipei, ceea ce înseamnă că doresc mai multă flexibilitate. Ei doresc să își stabilească programul, atât timp cât au rezultate bune. Ai o mulțime de factori de luat în considerare, inclusiv modul în care acest lucru îi va afecta pe ceilalți membri ai echipei.
Odată ce ați acordat unui angajat un privilegiu, este aproape garantat că vor urma mai multe cereri. Trebuie să cântărești cât de fericit îl va face această decizie pe angajatul performant față de cât de nefericiți îi va face pe alții, care nu primesc acest beneficiu.
-
Activitatea angajatului performant nu este suficient de bună.
Așa cum am văzut la punctul 1, nimeni nu e perfect. Uneori, un angajat performant se va dovedi sub medie pentru o varietate de motive. În cazul în care acest lucru este un lucru singular, consideră că subperformanța este cauza unei lipse de comunicare.
În cazul în care se întâmplă în mod repetat, va trebui să devii dur și să-i spui acestei persoane să își revină. Apoi, spune-i că ești acolo pentru a ajuta.
-
Angajatul performant face lucruri personale la locul de muncă.
Angajații performanți știu că sunt valororoși. Uneori, ei profită de acest statut special. I-ai putea prinde verificându-și Facebook-ul sau realizându-și treburile personale în timpul zilei. Este un lucru greu de acceptat, dar întrebați-vă: afectează acest lucru productivitatea persoanei?
Dacă sunteți în continuare mulțumit de ceea ce fac, atunci va trebui să lăsați aceste lucruri deoparte, chiar dacă le găsiți enervante. Dar atenție: alți angajați vor observa acest lucru, ceea ce poate provoca resentimente.
-
Angajatul performant nu respectă politicile minore.
Am atins acest lucru un pic la punctul 4. Companiile au tot felul de politici, și în timp ce se pretinde că nu este permis să se “încalce regulile”, realitatea este că există standarde diferite pentru toată lumea. Evident, nimeni nu are voie să fure. Dar dacă angajatul dumneavoastră performant nu dorește să participe la un curs de formare ca toți ceilalți?
Sau cere sume mai mari pentru transportul personal pe care alți angajați nu le-ar cere? Îl avertizezi? În cazul în care infracțiunile îngreunează procesul de atingere a obiectivelor de afaceri, atunci ar trebui să abordezi problema. Dacă acestea sunt în general lipsite de importanță, atunci ar putea fi mai bine să lași angajatul să “să scape cu ele” decât să le atragi atenția.
Deci, data viitoare când crezi că toate problemele vor dispărea atunci când angajezi acea persoană performantă, gândește-te din nou. Vei întâmpina doar un set diferit – deși mai profitabil – de probleme.
Autor: Betty Liu
Sursa: https://www.linkedin.com/pulse/5-surprising-problems-managers-face-high-performing-employees-liu
Alte articole aici