Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / 9 ONG-uri solidare din Neamț s-au unit într-un parteneriat pentru protejarea persoanelor vulnerabile în fața epidemiei de coronavirus

9 ONG-uri solidare din Neamț s-au unit într-un parteneriat pentru protejarea persoanelor vulnerabile în fața epidemiei de coronavirus

9 ONG-uri solidare din Neamț s-au unit într-un parteneriat pentru protejarea persoanelor vulnerabile în fața epidemiei de coronavirus

În vremuri grele trebuie să dăm dovadă de solidaritate față de semenii noștri! Epidemia de coronavirus ne obligă să fim responsabili și solidari cu cei din jurul nostru. De aceea, noi vrem să fim alături de cei care, din varii motive, sunt vulnerabili și nu trebuie să se expună riscului de a contacta acest virus.

Astfel, joi, 26 martie 2020, la Instituția Prefectului Județului Neamț a avut loc o întâlnire, condusă de către prefectul George Lazăr, a ONG-urilor care doresc să își unească forțele pentru binele semenilor.

9 ONG-uri solidare din Neamț s-au unit într-un parteneriat pentru protejarea persoanelor vulnerabile în fața epidemiei de coronavirus: Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale, Asociația Alianța Părinților, Asociația pentru Dezvoltare și Iontervenție Socială și Educațională, CET Dr. Gh. Iacomi, Asociația „Născută Înger”, Asociația Creștin Ortodoxă „Mama Olga”, Asociația Umanitară „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, Asociația Sens Civic.

Am încheiat un contract de asociere, de parteneriat cu 9 ONG-uri din Neamț și astfel, cu acești voluntari, cu acești oameni minunați vom încerca să aducem un plus la tot ceea ce înseamnă lupta împotriva coronavirus, tot ceea ce înseamnă pregătirea medicală, ajutor din punct de vedere al echipamentelor medicale, al dotărilor medicale, cât și un sprijin real, sper, pt. populație, pt. persoanele defavorizate care au nevoie de voluntari care să-i ajute în a-și procura cele necesare traiului și mă refer și la hrană, la medicamente, la alte bunuri de consum imediat. Le mulțumesc în mod deosebit celor 9 ONG-uri și tuturor celor care sunt parteneri ai acestor ONG-uri, oameni de bine, oameni care ajută și care donează, fiecare în limita posibilităților pentru un scop comun care înseamnă împreună ne ajutăm reciproc unii pe alții și împreună învingem coronavirus”, a precizat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Parteneriatul presupune mobilizarea tuturor resurselor, umane, mai ales , dar și materiale pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane singure, afectate de pandemia de Coronavirus.