Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / A şaptea serie de tabără a debutat la Săvineşti

A şaptea serie de tabără a debutat la Săvineşti

Ziua de 3 august 2015 a marcat începutul celei de-a VII-a serii a Taberei de creație „Aripi de înger” de la Săvinești. Cântece, jocuri, activități educative – acestea sunt doar câteva dintre acțiunile de care au avut parte copiii în prima zi de tabără.

Galerie Foto

luni2Ziua a început cu zâmbete pe buze și voie bună.

Copiii au făcut cunoștință și au fost informați cu privire la regulile taberei. Apoi, participanții s-au cunoscut prin intermediul jocurilor interactive (Cartoful fierbinte, Adevărat sau fals), după care copiii înscriși și voluntarii au mers la masa de prânz la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”.

A doua parte a zilei a cuprins jocuri outdoor la umbra salcâmilor din parcul central al comunei Săvinești.

luni1

Pe finalul zilei, diaconul George Soponaru de la parohia „Sf. Ap. Andrei” – Ladispoli (Roma) a susținut o cateheză despre sfinți și sfințenie.

„Le-am vorbit copiilor despre cine sunt sfinții și cum putem deveni asemenea lor. Este important să-i cunoaștem, să le citim viața, în special pentru sfinții a căror nume le purtăm. Asemenea îngerilor păzitori, sfinții ne sunt aproape, ne ocrotesc și se roagă pentru noi. Cu toții trebuie să ne dorim să fim sfinți, sfințenia fiind „profesia” cea mai importantă a creștinilor”, a declarat părintele diacon George Soponaru de la parohia „Sf. Ap. Andrei” – Ladispoli (Roma).

luni3

„Ce bine-i în vacanța mare și ce serie de copii frumoși și veseli au venit la noi în tabără! Jocurile de cunoaștere i-au distrat pe copii și i-au amuzat, dar parașuta a fost jocul care i-a surprins și i-a captivat. Spre finalul zilei, niciun copil nu voia să plece spre casă, toți doreau să se joace cât mai mult.

Cine poate fi mai fericit decât noi pentru că putem să ne jucăm cât e ziua de lungă și săptămâna de mare”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

Echipa de redacție

V-ar putea interesa şi următoarele articole