Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Aripi de Înger” pentru a XII-a oară la Săvineşti

„Aripi de Înger” pentru a XII-a oară la Săvineşti

Tabăra de creație „Aripi de Înger”, ajunsă la a XII-a ediție, și-a deschis porțile joi, 17 august 2017, la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Fundația Solidaritate și Speranță, filiala Săvinești organizează în parteneriat cu parohia „Sf. Voievozi” din Săvinești şi Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, a XII-a ediție a Taberei de creație „Aripi de Înger”, sub atenta coordonare a părintelui Petru Munteanu.

Tabăra interculturală de creație „Aripi de Înger” a debutat cu prezența unui număr de peste 250 de participanți înscrişi, alături de 21 de voluntari din ţară, dar şi din afara graniţelor. Aceștia beneficiază de 10 zile pline de evenimente interactive.

Programul taberei include: activități educativ-recreative, drumeţii, plimbări în aer liber, vizitarea muzeelor din orașul Piatra Neamț, excursie în zona Târgu Neamţ, ore de educaţie preventivă susţinute de resprezentanţii IPJ Neamţ, Centrului Judeţean de Prevenire şi Consiliere Antidrog, jocuri sportive coordonate de desemnaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Neamţ, lucru pe ateliere, jocuri interactive şi întreceri în parc, teatru de improvizaţie pentru copii, ore de desen şi pictură, oră de cateheză, iar la final participanţii înscrişi vor primi câte un supliment de vacanţă „Hai cu noi”, o diplomă de participare şi trofee, în funcţie de performanţele realizate.

Se doreşte ca prin activităţile educative desfășurate pe parcursul taberei, participanţii să înveţe lucruri noi, să deprindă noi abilităţi și să le îmbunătăţească pe cele existente, să interacţioneze în grup, să lucreze în echipă, să fie empatici şi solidari, să socializeze, să facă schimb de idei şi impresii şi să creeze relaţii ce vor dăinui în timp.

Voluntarii, profesori şi animatori socio-educativi, îi îndrumă pe micii participanţi să înveţe tainele artelor plastice, tehnici de pictură, tehnici de desen, să cânte şi să recite, să îmbine utilul cu plăcut astfel încât prin joacă să înveţe lucruri folositoare.

Atunci când cântă, modelează, pictează, desenează sau fac colaje, copiii trăiesc un sentiment de satisfacţie emoţională care provine din autonomia pe care o simt şi din bucuria de a se exprima.

Faptul că ei pot să aleagă ce să facă cu creioanele sau pensula, înseamna o şansă pentru ei de a fi autonomi şi independenţi.

Orice formă de artă înseamnă şi dezvoltarea limbajului, pentru că cel mic învaţă cuvinte noi despre forme, culori, actţuni etc. În plus, pe măsură ce stăpâneşte o anumită artă, copilul va învăţa să exprime în cuvinte ce a exprimat în mod artistic.

Participanții au ocazia să-și manifeste personalitatea, să se exprime și să interacționeze cu ceilalți într-un cadru diferit de cel cotidian.

În această tabără copiii au învățat să împartă lucrurile cu ceilalți, să devină mai buni, au fost încurajați să exploreze natura, să picteze, să relaționeze și să se cunoască între ei.

Corina Băhneanu

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici