Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Bienala Națională de Artă Plastică ”Lascăr Vorel”

Bienala Națională de Artă Plastică ”Lascăr Vorel”

Cea de-a XIV-a ediție a Bienalei Naționale de Artă Plastică ”Lascăr Vorel” se desfășoară în perioada noiembrie – decembrie 2015, la Piatra Neamț, evenimentul fiind organizat de Fundația ”Vorel” Piatra Neamț, Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Neamț și Complexul Muzeal Județean Neamț.

bienala2

La competiție au fost invitați să participe artiști plastici ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și tineri absolvenți ai universităților de artă. Fiecare invitat a participat cu maximum două lucrări de pictură, grafică și sculptură mică.

Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere au avut loc joi, 12 noiembrie 2015, începând cu ora 17, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț.

Lucrările au fost jurizate de specialiști în domeniu, care au acordat Marele Premiu, premiile principale în cadrul fiecărei categorii, precum și alte premii speciale. Lucrările nominalizate se vor regăsi în catalogul Bienalei, fiecare artist expozant urmând să primească un exemplar al acestuia.

bienala1

,,Fundaţia «Vorel» din Piatra Neamţ este o organizaţie cultural-ştiinţifică, neguvernamentală, cu scop nelucrativ. Dintre marile proiecte realizate de Fundaţia «Vorel» amintim Bienala Naţională de Artă Plastică «Lascăr Vorel» (ajunsă în 2015 la cea de a  XIV-a ediţie) şi editarea de albume de autori. Publicul iubitor şi consumator de artă din judeţul Neamţ  ştie că, dacă este an impar este BIENALA”, a declarat Elena Ionescu, preşedinte al Fundaţiei „Vorel” în deschiderea evenimentului.

,,Este un lucru deosebit că am reușit să organizăm din nou această Bienală ”Lascăr Vorel”. Sper că sufletul lui Lascăr este împăcat cu ceea ce facem. Au venit foarte multe tablouri din țară, foarte mulți pictori, ceea ce ne bucură mult, pentru că, pentru ei această Bienală înseamnă un punct din Curriculum Vitae care îi onorează și-i onorează și pe ei. Vă mulțumesc că ați venit”, a afirmat doamna Elena Ionescu, reprezentanților Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, președinte fiind părintele Petru Munteanu.

Aceștia i-au oferit doamnei Elena Ionescu, ca semn de recunoștință pentru materialele didactice pentru pictură oferite în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger” de la Săvinești, o icoană, realizată de micii artiști participanți la tabără.

bienala3

,,Parteneriatul încheiat între Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și Fundația ”Vorel” Piatra Neamț a început înainte de tabăra de creație și ne-am străduit să venim alături de dumneavoastră printr-un minim de efort, pentru că efortul mare a fost din partea fundației dumneavoastră, ca să poată acei copii să termine cu bucurie o mini vacanţă, în acea tabără și în acel loc minunat. Știu că sunteți un colectiv extraordinar și meritați toate laudele și, cred că copiii pleacă de acolo cu un suflet cu ”aripi”, a încheiat doamna Elena Ionescu.

Brîndușa Dediu

Mai multe articole aici