Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Bucuria de a fi copil, împărtășită tuturor

Bucuria de a fi copil, împărtășită tuturor

Bucuria de a fi copil, împărtășită tuturor

Începutul lunii lui Gustar a marcat la Săvinești o dublă sărbătoare: spectacolul de încheiere a grupei pentru seria a VI-a a Taberei de creație „Aripi de înger” – ediția a X-a și pentru ediția I a Școlii de Vară „Aripi de înger” din Piatra-Neamț.

Astfel, participanții care timp de șase zile s-au bucurat de activități educativ-recreative la Săvinești și la Piatra-Neamț, alături de părinții, bunicii și prietenii lor, au fost invitați la Săvinești pentru a trăi momente emoționante și pentru a povesti experiențele inedite prin care a trecut fiecare. 

fest1

Sâmbătă, 1 august 2015, începând cu ora 12.30, Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a fost gazda unui emoționant spectacol artistic, în care copiii au transmis tuturor celor prezenți sentimentul bucuriei și al purității.

În debutul festivității, Ana Tofan, directorul Școlii de Vară „Aripi de înger” și al Taberei de creație „Aripi de înger” a adresat celor prezenți cuvinte de prețuire și recunoștință.

„Ne bucurăm că am avut copii atât de frumoși și energici, care și-au desfășurat activitate în cele două locații: Săvinești și Piatra-Neamț. Am fost impresionată de relația cu voluntarii, niște copii mai mari decât voi, care au reușit să vă învețe multe lucruri și să vă ofere siguranță și sprijin ori de câte ori ați avut nevoie. De aceea, vreau să vă mulțumesc tuturor deopotrivă: copiilor pentru participare, voluntarilor pentru implicare și părinților pentru încredere”, a declarat Ana Tofan, directorul Școlii de Vară „Aripi de înger” și al  Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

Apoi, a urmat un dialog în care fiecare a putut afla care au fost activitățile preferate ale copiilor.

De la acțiunea de olărit sau de hipoterapie, până la întâlnirea catehetică cu preotul sau primirea ecusonului de „Polițist pentru o zi” de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Neamț, toate inițiativele propuse i-au încântat pe copiii participanți.

fest3

În continuare, spectacolul a inclus intonarea imnului Școlii de vară „Aripi de înger”, interpretarea melodiei „Scrisoare către Dumnezeu” de către Alexandra Pintea și a unui vals la acordeon de către Sebastian Boboc.

Pe lângă momentele muzicale, au mai existat exerciții de dicție și dansuri energice: Am o căsuță mică sau Dansul ciocolatei. După momentele artistice a urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia fiecare copil a primit o diplomă de participare și un Supliment de Vacanță al Școlii de Vară „Aripi de înger” – Ediția I, respectiv al Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a, seria a VI-a.

fest3Mihai Parfeni

Mai multe articole aici