Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Bunătatea nu are granițe

Bunătatea nu are granițe!

La data de 6.08.2016 membrii delegației Asociației Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania, și anume: Leni Beyers, reprezentata Cercului Misionar ”Europa de Est” din Süsterseel, Lo Mertens, Peter Spiertz, Josef Lippertz, Maria Rodriguez, Klaus  Titz, Helga Titz, fiind însoțiți de doamna profesoara Elena Oboroceanu, secretarul Forumului Democrat German din Piatra Neamț și membră a forumului, au poposit pentru câteva ore pe tărâmul social-filantopic de la Săvinești.

Galerie Audio

vizita2

Au fost întâmpinați de părintele director Petru Munteanu și voluntarii Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, la Școala Veche, unde le-au fost prezentate programele sociale desfășurate împreună cu Raportul anual pentru anul 2015.

Astfel, musafirii au avut posibilitatea să vadă, în raport, o parte dintre beneficiarii bunurilor donate de ei.

„Pentru noi este extrem de important că am văzut în câte locuri pot ajunge ajutoarele noastre şi este foarte important să avem această motivaţie văzând că ceea ce facem noi este preţuit şi că ajută. Ne bucurăm că îi putem întâlni şi pe finii noştri, cei pe care îi sprijinim material”, a mai explicat Lo Mertens, membru responsabil de transporturile asociaţiei.

Surpriza a venit în momentul în care membrii delegației au fost invitați de către domnul Andrei Mariș să acorde un interviu pentru postul de radio al fundație, Radio Jurnal Spiritual.

În cadrul interviului, oaspeții noștri au prezentat activitatea pe care o desfășoară atât în Germania cât și în România. Fiind încântați de interviu și-au manifestat dorința de a primi înregistrarea realizată drept cadou. După interviu, Directorul Pr. Petru Munteanu le-a acordat diplome de excelență.

vizita1

Oaspeții au mai vizitat Centrul Social Educativ „Popasul Iubirii Milostive”, unde se află cantina socială, Atelierul protejat „Sf. Parascheva” și atelierul de patiserie „Sf. Minodora, Mitrodora şi Nimfodora“.

Fiecare membru al delegației a primit în dar din partea fundației câte un semn de carte, o traistă românească, siropuri și dulcețuri, toate acestea fiind produse în atelierele fundației.

Din 1997 am încheiat un parteneriat cu Vicenziana Cusmano şi Forumul Democrat German din România şi avem un respect deosebit pentru munca ce se desfăşoară în aceste organizaţii şi bineînţeles pentru munca pe care o desfăşoară fundaţia dumneavoastră, din Săvineşti.

Vreau să vă mulţumesc pentru munca depusă şi sperăm să revenim cu ajutorul lui Dumnezeu, de ce nu, anul viitor. Pentru noi aveti uşile şi inimile deschise şi sunteţi cu toţii bineveniţi în Susterseel”, a declarat doamna Leni Beyers, preşedinte al Asociației Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus din Susterseel, Germania.

vizita3

Sunt pentru prima dată în România şi am constatat că încă sunt multe domenii în care noi putem acorda ajutor. Pentru că locuiesc în apropiere de Olanda cu siguranţă sunteţi bineveniţi în cele trei ţări şi fac parte din conducera acestei organizaţii” a declarat  Klaus  Titz, membru al delgaţiei.

Venind pentru a treia oară la Săvinești, membrii Asociației Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel ne-au mărturisit că se simt ca acasă pe plaiurile săvineștene.

Agafia Roșu și Andrei Mariș

V-ar putea interesa şi următoarele articole