Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Evenimente  / „Copiii – bucuria prezentului, trăinicia viitorului”

„Copiii – bucuria prezentului, trăinicia viitorului”

Sărbătoare, bucurie, râsete, ochi luminați și suflete voioase, așa se poate descrie atmosfera creată de 1 iunie 2019 pentru copiii asistați de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, aflată sub coordonarea părintelui Petru Munteanu.

1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună.

Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

România, alături de  alte 47 de state celebrează copiii la aceeași dată.

La Săvinești, Ziua Copilului a fost sărbătorită în mijlocul naturii, în parcul comunei, care a devenit pentru o zi terenul de joacă a copiilor de toate  vârstele.

Animatorii Clubului „Hapciu” din Bacău, coordonați de doamna Nadia Costea, au fost costumați în personaje preferate ce i-au atras pe cei mici în universal ludic creat special pentru ei. Aceștia au participat la jocuri interactive și au putut savura preparate delicioase și mici atenții dulci.

De cele mai multe ori, când sunt întrebați ce-și doresc, copiii își doresc timp petrecut cu cei apropiați. Timpul în care să râdă cu poftă, să se joace și să trăiască din plin cea mai frumoasă perioadă a vieții.

În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

 Așadar, mulțumim din suflet tuturor celor implicați în organizarea evenimentului!

A fost o zi memorabilă pentru cei mici, iar pentru adulți un bun prilej de a se destinde.

Galerie foto

Câteva din impresiile celor prezenți:

Sunt fericită că am fost în parc, să mă joc, să cânt și să dansez pe scenă.” – Raluca

Mi-a plăcut mult că m-a desenat pe față, am fost o pisicuță. Și mi-a plăcut și tortul” – Ana Maria

Mă bucur că m-am jucat și cu alți copiii, care nu sunt de la școală. Cred că o să fim prieteni și pe viitor.” – Mihăiță

Cel mai mult mi-a plăcut balonul primit! Mi-a plăcut și pizza, dar și că sora mea e așa veselă că e pictată pe față.” – Florin

A fost o zi frumoasă, ne-am distrat cu adevărat; ne-am jucat altfel, am cântat și dansat.” – Lorena

Corina Băhneanu