Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Copilăria este inima tuturor vârstelor!”

„Copilăria este inima tuturor vârstelor!”

„Copilăria este inima tuturor vârstelor!”

Câți dintre noi își aduc aminte de modalitatea de petrecere a timpului liber din perioada vacanțelor de vară? Ce poate fi mai frumos pentru copii decât o săptămână de jocuri, povești, zâmbete și voie bună? Atunci când ne gândim la vremea copilăriei ne cuprinde o stare de nostalgie, emoție și bucurie imensă.

Galerie Foto

joc1

Vineri, 3 iulie 2015, Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a găzduit activitățile recreative în cadrul celei de-a doua serii a Taberei de creație „Aripi de înger”, ajunsă anul acesta la a X-a ediție.

Știm cu toții că ceea ce îi unește pe copii în această tabără este prietenia, iubirea, dar și oportunitatea de a comunica, a se juca și a-și dezvolta spiritul ludic. Toate activitățile se desfășoară într-o atmosferă plăcută, în care copiii pot să își dezvolte aptitudinile de comunicare și socializare, încrederea în sine și să devină responsabili.

Tabăra destinată copiilor și tinerilor oferă, pe lângă distracție și petrecerea vacanței în aer liber, dobândirea abilităților de comunicare, care dezvoltă și întăresc forța interioară pentru întreaga viață.

joc2

În prima parte a zilei, voluntarii și copiii și-au definitivat lucrările pentru expoziția de la finalul seriei taberei, au repetat principalele momente artistice ale spectacolului de final și au cântat cu zâmbetul pe buze Imnul Taberei și Imnul Prieteniei.

„Suntem aproape de finalul acestei serii. Deja am legat prietenii și promitem că vom ține legătura. Atmosfera e plină de veselie și toată lumea se pregătește pentru serbarea din ultima zi. Astăzi finalizăm lucrările de creație și facem repetiții intense pentru programul artistic care încheie fiecare serie de tabără. Trăsătura definitorie a acestui grup este determinarea. Sunt copii cu personalitate puternică, majoritatea știind să impună respectul ce li se cuvine, chiar la această vârstă fragedă. Fapt pentru care am fost foarte flexibili în alegerea activităților și în întocmirea programului. Sunt admirabili cu toții”, a declarat Mihaela Bulai, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

După masa de prânz, a urmat un moment dedicat jocurilor outdoor și activităților recreative în parcul din centrul comunei Săvinești.

Fiecare copil a avut posibilitatea să participe la jocuri distractive și educative (Jocul încrederii, Dragonul, Păianjenul etc.), dar și să se bucure de leagănele, topoganele și aparatele de fitness din parc.

joc3

Vă reamintim că Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești, în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și Fundația Solidaritate și  Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu organizează pe toată perioada vacanței de vară cea de-a X-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger”, care anul acesta se va desfășura pe parcursul a 11 serii.

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

Alte articole aici