Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Copilăria, vârsta inocenței

Copilăria, vârsta inocenței

Copilăria, vârsta inocenței

Sâmbătă, 16 iulie 2016, a avut loc festivitate de închidere a Taberei de creație ”Aripi de Înger”, seria a II-a. Evenimentul a avut loc într-un cadru special amenajat la Centrul de servicii-sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești.seria 2

Galerie Foto

Au petrecut o săptămână de neuitat, după cum ne-au mărturisit participanții și voluntarii.

Cei 18 copii participanți, alături de cei 15 voluntari, au avut parte de zile pline de activități distractive, care le-au permis tinerilor să-și dobândească sau să dezvolte noi cunoștințe artistice, să lege noi prietenii, cum să acorde primul ajutor dar să și învețe arta lucrului manual, a picturii pe sticlă, lemn, piatră.

Drept mărturie stau produsele realizate de tineri și vernisate într-o mică expoziție în cadrul festivității de încheiere.

,,Am 9 ani şi 7 luni, locuiesc în Bucureşti şi sunt elevă în clasa  a IV-a la liceul „Anna de Noilles”. Acum mă aflu în tabără, mă simt minunat. Mi-am făcut mulţi prieteni cu care mă joc. Voluntarii sunt foarte atenţi cu noi, ne jucăm cu ei, vorbesc frumos şi ne ocrotesc.

Profesorii ne-au făcut un program foarte bogat şi atractiv. Am vizitat muzeele din Piatra Neamţ: Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Ştiinţele Naturale, Muzeul de Artă, Crama de la Curtea Domnească „Ştefan cel Mare”, Casa memorială „Calistrat Hogaş” şi Muzeul Etno din Săvineşti.

 Lunca Bistriţei este foarte frumoasă, luminoasă, cu multă iarbă verde unde ne-am şi jucat.   Lângă cantină este un parc unde am petrecut mult timp. În una din zile am fost la olărit, unde am lucrat o cană.  Astăzi ne pregătim de serbare. Suntem foarte entuziasmaţi. Voi păstra în suflet o frumoasă amintire”, ne-a mărturisit micuța Ilinca-Maria Bănescu.

seria22

Mămici, tătici și bunici au venit să asiste la micul program artistic pregătit de copiii participanți la tabără.

Una dintre mămici a mărturisit că această tabără a venit în sprijinul băiețelului ei pentru că, astfel, nu a mai petrecut foarte mult timp în fața calculatorului. Fără emoții și plini de vioiciune, copiii au cântat, au recitat poezii și rugăciuni, îndrumați fiind de doamna Ana Tofan, directorul taberei.

La finalul evenimentului, au fost acordate copiilor diplome de participare, precum și Suplimentul de vacanță numărul 2 al Buletinului parohial ”Hai cu noi”.

seria24

Inițiativa Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială în parteneriat cu Parohia ,,Sfinții Voievozi” din Săvinești, reprezentate de părintele paroh Petru Munteanu, de a organiza tabăra de creație ,,Aripi de Înger”, a pornit din dorința de a-i scoate pe copii din casă din fața calculatorului sau a televizorului, pentru a socializa, pentru a lega prietenii, de fapt, pentru a-și trăi copilăria.

Brîndușa Dediu

Mai multe articole aici