Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Creativitate, emoție și prietenie la Săvinești  

Creativitate, emoție și prietenie la Săvinești  

A patra zi de tabără a fost una minunată pentru voluntarii și participanții la Tabăra „Aripi de înger” din Săvinești. Începutul zilei a fost marcat de o întâlnire de lucru cu coordonatorii de voluntari, în care copii au realizat mici lucrări artistice pentru expoziția de la finalul seriei de tabără.

A urmat apoi o introducere în tainele desenului, coordonată de artistul plastic Crinu Oglage.

„Am încercat astăzi să le vorbesc copiilor despre proporții, despre culoare și despre tainele desenului, toate gândite pentru dezvoltarea imaginației și a creativității. Sunt foarte multe peisaje în natură pe care copiii le pot folosi ca sursă de inspirație. De această dată am ales să le prezint drept exemplu un peisaj de pe valea muntelui, lângă Ceahlău, pe când eram la pescuit. Lumina bună m-a ajutat să realizez acest tablou în ulei și să-l pot prezenta ca o schiță pe care copiii să o poată dezvolta. Participanții sunt extrem de inventivi și creativi, s-au descurcat foarte și de aceea îmi place să lucrez cu ei”, a declarat Crinu Oglage, artist plastic. 

La finalul cursului de inițiere în desen, cele mai reușite lucrări au fost premiate, toți copiii primind câte o jucărie de pluș.

Galerie Video

Galerie Foto

joi1

După masa de prânz, toți au participat la a treia întâlnire a cursului de cateheză susținut de părintele Mihai Meraru, preot al parohiei Dragomirești.

De această dată, părintele le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii Sfintei Cruci și a sfintelor moaște. Pe finalul zilei, voluntarii și copiii participanți au repetat Imnul Taberei și Imnul prieteniei și s-au pregătit sârguincios pentru spectacolul pe care îl vor susține la sfârșitul celei de-a doua serii a Taberei de creație „Aripi de înger”.

Ultima activitate a zilei a inclus jocuri distractive și educative, care i-au implicat pe toți participanții.

Părerile voluntarilor:

„Motivul pentru care am venit și în acest an în Tabăra de creație „Aripi de înger” a fost dorința de a-i ajuta pe copii să se integreze în societate și pentru a-și descoperi calități încă nedescoperite”. (Rareș Murariu)

„Această tabără este minunată. Aici am legat prietenii cu voluntarii, care sunt foarte drăguți și de treabă. Am avut parte de multe experiențe frumoase, cum ar fi călăria. Participanții sunt foarte deștepți și ascultători. Le place să învețe lucruri noi, iar când le explicăm ceva, ne ascultă cu mare drag. Cu siguranță voi reveni la voluntariat aici”. (Grigorescu Roberta)

„În tabăra aceasta am avut ocazia să întâlnesc niște copii foarte deștepți și creativi, iar voluntariatul a fost o ocazie nemaipomenită și o experiență inedită , în care am învățat să am grijă de ceilalți. Cel mai mult mi-a plăcut activitatea de călărie și cred că și copiilor la fel. De la această experiență, pe care cu siguranță o voi repeta, am vrut să cunosc oameni noi și deosebiți și să am ocazia de a învăța lucruri interesante”. (Acasandrei Ana-Maria)

„Motivul pentru care vin în Tabăra „Aripi de înger” este dorința de a ajuta copiii. Părerea mea este că în această tabără copiii sunt instruiți și învață multe lucruri noi”. (Pavel Sava)

joi2

„În această tabără am învățat să privesc lumea prin ochii copiilor. Am avut ocazia să descopăr lucruri noi și oameni minunați. De asemenea, am lucrat alături de copii creativi și jucăuși, dar care m-au responsabilizat. Aici am avut ocazia să încerc diverse activități, iar cea care mi-a plăcut cel mai mult a fost călăria. Tabăra aceasta a fost pentru mine un prilej deosebit de a lega prietenii, de a descoperi și de a învăța”. (Sandu Alexandra)

„În această tabără ai parte de momente speciale și poți să cunoști diferite tipuri de persoane, acestea fiind foarte prietenoase. Aici ai parte mereu de experiențe noi.

Este al cincilea an când vin în această tabără, însă primul an ca voluntar. Această tabără este foarte importantă în ceea ce privește viitorul copiilor și toate lucrurile vin de la sine”. (Matei Cătălina)

„Această tabără a ocupat întotdeauna un loc special pentru mine.

Am venit până acum ca participant și m-am gândit să fac ceva util, așa că m-am gândit să fac ceva util atât pentru mine,  cât și pentru cei din jur. Astfel, m-am hotărât să vin și anul acesta ca voluntar în cadrul taberei. Tabăra de creație “Aripi de înger” este un prilej cu totul deosebit de a cunoaște oameni noi. Fiecare este special în felul său, are propriul lui fel de a fi, dar și o șansă de a învăța lucruri noi și folositoare în viața de zi cu zi”.  (Savin Bianca)

joi3„În această tabără am venit ca voluntar cu scopul de a ajuta copiii care au venit ca participanți, dar și pentru a socializa și a-mi face prieteni noi. Am fost și anul trecut în Tabăra de creație “Aripi de înger” și mi-a plăcut foarte mult. Această experiență înseamnă mult pentru mine, fiindcă iubesc pe cei mici și îmi este drag să lucrez cu ei. Voi veni și la următoarea ediție, pentru a cunoaște cât mai multe persoane”. (Ana-Ștefania Dumitrache)

Mihai Parfeni

Mai multe articole aici