Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / ,,Cum ți-ai petrecut vacanța mare?”

,,Cum ți-ai petrecut vacanța mare?”

,,Cum ți-ai petrecut vacanța mare?”

Este o întrebare adresată copiilor, de obicei, la începutul noului an școlar. Mulți vor răspunde că au fost la bunici, la mare sau la munte cu familia, alții că au vizitat țări străine.

Mai sunt însă și copii, care vor povesti despre Școala de vară ”Aripi de înger”, organizată de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Nicu Albu” din același oraș.

01 (65)

Galerie Foto

Chiar dacă pentru mulți elevi cuvântul ”școală” provoacă fiori, cei care participă la Școala de vară ”Aripi de înger” pot declara că, de fapt, aceasta este ”o vacanță activă”.

Ceea ce presupune:  jocuri distractive,  cântece,  plimbări, ori cu bălăceală în piscină,  o vacanță în care pot vedea cum lutul capătă formă în mâna meșterului popular sau în mâinile lor, ori orașul pare un furnicar, atunci când îl privești de sus, din telegondolă sau de pe Muntele Cozla; o vacanță în care copilul învață să cânte în limba engleză sau să numere în germană, ori dacă ”te ia cu leșin”, știe să acorde primul ajutor.

01 (22)

Orice trecător zâmbește și întoarce capul curios, după copiii veseli care pornesc într-o nouă aventură a cunoașterii și care-și doresc, în fiecare zi, activități care să le stârnească curiozitatea și să le solicite atenția la maximum.

Noi, cei care-i însoțim (cadre didactice și medicale, liceeni-volunatri), auzim și câte vreo bătrânică, oftând, iar vorbele ei sunt purtate de vânt până la urechile noastre:

,,Ehei, maică, pe vremea mea, mama mă punea să scarmăn lâna, ori să adun inul de pe câmp”. Iar noi, organizatorii, ne și luminăm dintr-o dată: ,,Ce-ar fi, ca pe viitor, să pregătim o întâlnire cu bunicii, care să le povestească copiilor despre cum își petreceau ei vacanțele”.

01 (44)

Vă reamintim că Școala de vară ”Aripi de înger” se organizează pe toată perioada vacanței de vară în serii săptămânale.

Cei care doresc să își înscrie copiii sau nepoții o pot face la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon: 0753576292

Ana Tofan

Alte articole aici