Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Cursurile de limba engleză finanțate de Ambasada SUA la Săvinești la a VI-a lună de derulare

Cursurile de limba engleză finanțate de Ambasada SUA la Săvinești la a VI-a lună de derulare

36 de copii din cadrul Scolii Gimnaziale I.Gervescu Săvinești cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani participă, începând cu luna octombrie 2018, la proiectul ”English Language Program for Youth” finanțat de Ambasada SUA prin intermediul Fundației Împreună Pentru Solidaritate Socială.

De două ori pe săptămînă ei rămân după orele de curs pentru a studia suplimentar limba engleză, dar și pentru a afla mai multe noțiuni de istorie, geografie și cultură americană.

La început copiii au fost timizi și mai puțin încrezători în a se exprima liber în limba engleză sau a pune întrebări despre materia predată. Poate și datorită faptului că sunt de vârste diferite și din clase diferite. Acum s-au sudat ca grup, s-au legat prietenii, iar procesul de învățare este mult ușurat de acest lucru. Important pentru mine este că nu și-au pierdut interesul și curiozitatea și că sunt nerăbdători să arate și finanțatorilor noștri ce au învățat în cadrul proiectului.” a declarat Albert Brîndușa, profesorul care predă copiilor lecțiile de limbă și cultură americană.

M-am atașat imens de cursuri, sunt de părere că e o atmosferă plăcută, unică. Sper ca și în anii viitori să am șansa de a participa la ele.” a declarat Ioana Tăndărel, beneficiară a proiectului.

Momentan pregătim o piesă de teatru despre cele 13 colonii inițiale americane, pe care dorim s-o prezentăm în public în prezența reprezentanților Ambasadei SUA, a părinților, a profesorilor de la școală, pentru a arăta o mică parte a strădaniilor și cunoștințelor acumulate de acești copii.” a mai adăugat prof. Albert Brîndușa.

Proiectul ”English Language Program for Youth” se va derula până la finalul anului școlar 2018-2019.

A.B.