Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Cursurile de limba engleză finanțate de Ambasada SUA se continuă la Săvinești

Cursurile de limba engleză finanțate de Ambasada SUA se continuă la Săvinești

40 de copii din cadrul Scolii Gimnaziale I. Gervescu Săvinești cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au început să participe în octombrie anul trecut la proiectul ”English Language Program for Youth” finanțat de Ambasada SUA prin intermediul Fundației Împreună Pentru Solidaritate Socială.

Cursul s-a derulat pe parcursul a 9 luni, timp în care copiii au studiat de două ori pe săptămână limba engleză, dar și noțiuni de istorie, geografie și cultură americană.

Deși inițial proiectul s-a dorit a se derula pe parcursul anului școlar 2018-2019, cu acordul Ambasadei S.U.A. acesta s-a prelungit până la finalul semestrului I al anului școlar 2019-2020, astfel că elevii participanți au avut oportunitatea de a relua cursurile.

Prima ședință a avut loc în data de 16 octombrie, prilej cu care elevii s-au bucurat să–și reîntâlnească colegii și să-și amintească noțiunile studiate în anul școlar precedent.

Iată câteva impresii exprimate de o parte dintre ei:

Acest curs de engleză m-a ajutat foarte mult la engleză și la istorie. Am luat note foarte mari. Sper ca anul acesta să fie la fel de bun și de ajutor ca anul trecut.”  Paisa Teodora, clas. a VI-a

Îmi amintesc că am vorbit despre Martin Luther King și cred că aceasta a fost lecția mea preferată, pentru că a fost foarte interesant.” Ana Zavate, cls. a VII-a

Motivele pentru care s-au reîntors la curs au fost dintre cele mai variate: majoritatea au fost atrași de metodele interactive de învățare (prin jocuri, lucrul cu harta, proiecte de grup, etc.), de informațiile legate de cultura și istoria americană, dar și de faptul că unii membri ai familiei sunt plecați în străinătate și astfel ei au înțeles importanța cunoașterii limbii engleze pentru viitorul lor.

„Am acumulat așa de multe amintiri frumoase [la curs] și aș vrea să adun și mai multe” Ana Zavate, cls. a VII-a

Nu rămâne decât să sperăm că și anul acesta gândurile și intențiile participanților vor deveni realitate.

B.A.