Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Dăm click pe România” – ediția 2019, a ajuns și la Săvinești

„Dăm click pe România” – ediția 2019, a ajuns și la Săvinești

Ateliere Fără Frontiere (AFF) a lansat în luna mai 2019 a doua ediție a programului „EduClick – Dăm Click pe România”, prin care dotează cu 1000 de calculatoare școlile și ONG-urile din România care derulează proiecte de educațe și de incluziune cu ajutorul IT&C.

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale, care au nevoie de calculatoare, au avut posibilitatea să înscrie la concurs proiecte de educație, formare sau integrare, cu ajutorul cărora pot obține calculatoarele oferite.

Data limită de înscriere în program a fost  9 iunie 2019, iar până la data de 14 iunie toate proiectele au intrat în etapa de jurizare.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială s-a înscris la acest concurs, devenind acum unul dintre laureații acestuia. Fundația nemțeană se află pe lista câștigătorilor, și astfel, va putea oferi copiilor beneficiari ai organizației, proveniți din medii defavorizate social,  posibilitatea de a învăța să utilizeze un calculator.

Echipamentele donate prin programul „Dăm Click pe România” au fost colectate de AFF de la companii responsabile cu mediul și au primit o nouă viață în atelierul de inserție reconect, fiind recondiționate de persoane provenind din medii defavorizate. Calculatoarele sunt acum complete (unitate centrala și monitor, tastatură și mouse), dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări.

Donația a fost posibilă mulțumită noii etape a programului căruia Kaufland România îi este partener principal, realizat și cu sprijinul Up România și al Fundației Up.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială mulțumește pe această cale inițiatorilor acestui proiect, tuturor celor care s-au implicat în derularea acestui program și le dorește succes pe mai departe.

B.D.