Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / ”Dăruiește cu respect” – o nouă acțiune umanitară la Săvinești

”Dăruiește cu respect” – o nouă acțiune umanitară la Săvinești

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț în parteneriat cu Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești a desfășurat în perioada 1-2 iulie 2015 o nouă activitate din cadrul campaniei umanitare „Dăruiește cu respect”.

Dis de dimineață, un grup de voluntari însoțiți de către doamna Ana Chele, o credincioasă a Parohiei „Sfinții Voievozi” din Săvinești au pășit pragul unui număr de aproximativ 350 de copii, respectiv persoane în vârstă din comunitatea săvineșteană și le-au oferit o alinare, o mângâiere sufletească, și un număr de 182 de cutii de lapte praf, în valoare de 27.300 lei.

Galerie Foto

”Dăruiește cu respect” – o nouă acțiune umanitară la Săvinești

,,Astăzi este  zi plină de activități frumoase în cadrul fundației noastre, și iată că una dintre ele este donarea de lapte praf în comunitatea săvineșteană. Mulțumim pe această cale familiei Chele, care au răspuns afirmativ invitației noastre de a sprijini această activitate umanitară. Copii și persoanele vârstnice ne-au primit cu brațele deschise și  au fost încântați de vizita noastră – au  mulțumit părintelui Munteanu și au fost plăcut surprinși că le-am călcat pragul și în această frumoasă zi de vară”, a reliefat Agafia Ramona Roșu, asistent social în cadrul Parohiei ”Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Fiindcă puterea de a dărui stă în firea ființei umane, iată că de data aceasta Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra-Neamț a desfășurat o acțiune social-filantropică, care are un scop nobil – oferirea unui mic ajutor familiilor ce provin din medii sociale defavorizate din comuna Săvinești.

”Dăruiește cu respect” – o nouă acțiune umanitară la Săvinești

,,La începutul lunii iulie am reluat această frumoasă acţiune “Dăruieşte cu respect” iniţiată de Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, de data aceasta împărţind consătenilor noştri cutii cu lapte praf. Am mers aproape din casă în casa dăruind în special bătrânilor, dar nu am uitat nici familiile cu mulţi copii şi venituri mici.

În decurs de două zile am reuşit să intrăm în casele a peste 200 de familii.

De data aceasta am  devenit un “Moş Crăciun” în plină vară pentru zecile de copii pe care i-am văzut, le-am citit în ochi bucuria şi curiozitatea la primirea unui dar. O fetiţă de opt anişori ce o ţinea strâns de mână pe bunicuţa ei ne-a mărturisit că a recitat o poezie în biserica în săptămâna Paştelui (miercuri seară), iar pentru anul următor deja ne-a pregătit o altă surpriză.

La întrebarea noastră ce rugăciuni ştie, un pitic cu ochii albaştri ca cerul senin şi peltic la vorbă ne-a spus “Înger, îngeraşul meu” şi ne-a promis că data viitoare va şti şi “Tatăl nostru”.

Tanti Maria la cei 90 de ani pe care nu-i arată, s-a bucurat văzându-ne și ne-a primit cu zâmbetul pe buze, ne-a îmbrăţişat, rugându-ne ca noi, să-i transmitem îmbrăţişarea părintelui Munteanu.

Cei care au primit aceste ajutoare umanitare au fost impresionaţi de faptul că ne-am reîntors în mijlocul lor doar după două săptămâni, simţind în privirea lor bucuria revederii”, a reliefat Ana Chele, o credincioasă a Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

”Dăruiește cu respect” – o nouă acțiune umanitară la Săvinești

 A dărui înseamnă a avea credință, înțelegere, speranță, și nu în ultimul rând iubire.

Iar atunci când oferim semenilor noștri un sprijin, sufletul ni se umple de bucurie. De aceea și voluntarii Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, desfășoară în această perioadă campania umanitară ”Dăruiește cu respect”.

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici