Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / “Dăruiește cu respect” a ajuns la Botoșani

“Dăruiește cu respect” a ajuns la Botoșani

Joi, 2 iulie 2015, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, a desfășurat o nouă acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei umanitare intitulată „Dăruiește cu respect”.

SONY DSC

Astfel, s-au donat bunuri în valoare de 6.080 lei, după cum urmează: lapte praf, jucării, detergent, îmbrăcăminte, dulciuri sau pantofi.

Beneficiarii acestor daruri au fost enoriașii Parohiei “Sfânta Treime” Cerbu, comuna Copolău, jud. Botoșani, reprezentată de părintele Cristian Blidaru.

,,Îi mulțumesc părintelui Petru Munteanu pentru inițiativa acestei colaborări. Orice ajutor este bine-venit. Toate aceste produse pe care le-am primit astăzi în dar sunt benefice comunității din Copolău. Dorind să aflu mai multe despre ajutor și sprijin umanitar, iată că am poposit la Săvinești, un loc de poveste, aș putea spune. Despre parohia pe care o păstoresc pot spune că este una micuță, are un număr de 250 de familii. Ne confruntăm și noi cu problema tinerilor care au plecat la muncă în străinătate.

Aș dori să desfășor o activitate filantropică în parohie, iar în acest sens mă gândesc la un program de after-school, destinat copiilor a căror părinți sunt plecați la muncă. Îmi doresc să implic întreaga comunitate în aceste tipuri de activități, fiindcă este esențial să oferim sprijin celor neajutorați”, a menționat părintele paroh Cristian Blidaru, din cadrul Parohiei “Sfânta Treime” Cerbu, Copolău, jud.Botoșani.

SONY DSC

,,Ne bucurăm că și de data aceasta am reușit să facem o mică bucurie acestor persoane aflate în nevoi, din zona Botoșaniului. Iată că, prin intermediul părintelui Cristian Blidaru întindem o mână de ajutor și aducem o rază de soare pe chipurile copilașilor din Parohia “Sfânta Treime” Cerbu. Îi așteptăm cu drag să ne pășească pragul și cu alte ocazii”, a reliefat Agafia Roșu, asistent social în cadrul Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Este la îndemâna simțului comun că un dar nu înseamnă numaidecât ceva material sau un obiect frumos și valoros.

Un dar care vine din suflet înseamnă bucurie, împlinire, mulțumire. Fie că este vorba de un zâmbet, un gând bun sau o încurajare, un dar oferit din dragoste înseamnă o rază de lumină adusă pe chipurile persoanelor aflate în nevoi și suferințe.

SONY DSC

Menționăm că în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Parohia “Sfânta Treime” Cerbu, din  comuna Copolău, jud. Botoșani, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială – Piatra Neamț va desfășura mai multe activități social-filantropice, ce au drept scop îmbunătățirea nivelului de trai a comunității botoșănene.

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici