Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / ,,Dăruiește cu respect” – fructul văzut și hrănitor al dragostei creștine

,,Dăruiește cu respect” – fructul văzut și hrănitor al dragostei creștine

,,Dăruiește cu respect” – fructul văzut și hrănitor al dragostei creștine

,,Cel ce gândește la Dumnezeu cinstește pe orice om, află ajutor de la orice om prin voința ascunsă a lui Dumnezeu. Și cel ce apără pe cel asuprit are pe Dumnezeu de partea sa. Iar cel ce întinde brațul său spre ajutorul aproapelui primește brațul lui Dumnezeu în ajutorul său.” Sfântul Isaac Sirul

Generozitatea sau milostenia, fructul văzut şi atât de hrănitor al dragostei creştine, atunci când este făcută dezinteresat, nu are odihnă, nu caută loc sau persoane anume pentru a se manifesta, ci ea se îndreaptă, în cele din urmă, către Dumnezeu.

SONY DSC

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, desfășoară  încă din luna mai 2015 campania umanitară ,,Dăruiește cu respect”.

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor defavorizate social, voluntarii fundației, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, pregătesc donații pentru diferite organizații nonguvernamentale, școli, grădinițe, parohii.

În data de 24 iunie, de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, administratorul grădiniței ”Floarea de colț” din localitatea Balan, județul Harghita, doamna Kaszta Ilona, a vizitat Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

SONY DSC

,,Am ajuns aici, la dumneavoastră, pentru că suntem un oraș foarte sărac, din păcate și foarte în vârstă, un oraș plin de pensionari, dar totodată un oraș liniștit. Grădinița noastră are 156 de copii, care provin din familii care au câte opt copii, 12 copii. Cândva, erau două grădinițe, dar numărul copiilor a scăzut, iar acum am ajuns să fim doar o grădiniță și să aparținem de liceul din oraș. Ne-a fost permis să rămânem în clădirea destinată grădiniței noastre. Desfășurăm și noi activități pe perioada vacanței, chiar pe 1 iulie, cu ajutorul misiunea OvidiuRo, avem un program ”Școala de vară – Șotron zero”, de 10 zile.

Este un program foarte activ, cu jocuri și jucării, bine pus la punct si se vor ocupa educatoarele noastre. Avem o colaborare din 2012 cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, iar toate darurile pe care le-am primit au fost de un real folos, am primit chiar și o mașină de spălat. Noi avem o clasă pentru care avem program prelungit, pentru 17 copii care provin din familii defavorizate social, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, cărora le asigurăm o masă și somnul de după-amiază”, ne-a mărturisit doamna Kaszta Ilona.

Prichindeii de la grădinița ”Floarea de colț” din orașul Balan se vor bucura de hăinuțe, jucării, lapte praf, iar personalul vor avea deterngent pentru a le curate hăinuțele.

SONY DSC

Valoarea bunurilor donate a fost de 7.490 lei.

Brîndușa Dediu

Alte articole aici