Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Dăruind vei dobândi – ”Dar din dar se face Rai”

Dăruind vei dobândi – ”Dar din dar se face Rai”

”A da milostenie înseamnă a da cu bunăvoinţă şi bucurie. Dacă nu dai astfel, mai bine nu mai da, fiindcă aceasta nu este milostenie, ci pagubă.” Sfântul Ioan Gură de Aur

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, ajută anual sute de persoane defavorizate social. Fie că vorbim despre copiii care provin din familii vulnerabile social sau bătrâni neajutorați, ajutorul și respectul față de semenii noștri trebuie să primeze. Operele de milostivire sunt în centrul misiunii noastre.

Nu trebuie să ne spună nimeni cât de bine este să dăruiești, acest lucru se învață din primele zile ale vieții, învățăm să dăruim atât cât avem, zâmbete și iubire. Cu timpul experimentăm și dăruirea de lucruri care ne arată că bucuria semenilor se poate transforma și în bucuria noastră. Este posibil ca lucrurile să se schimbe, să dăm un pas înapoi, să fim răi, poate pentru că am fost dezamăgiți, am avut alte așteptări sau nu am fost „răsplătiți” pentru darurile noastre. Dar trebuie să depășim astfel de momente și să ne gândim la semenii noștri și la faptul că atunci când dăruiești din suflet, și nu mecanic, vei primi înapoi înzecit.

În perioada ianuarie – februarie 2022, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială derulează proiectul social-filantropic ”Dar din dar se face Rai”.

Astfel, la data de 03.02.2022 s-au pregătit pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, jocuri și jucării, lenjerii de pat, rechizite școlare pentru persoanele beneficiare din cadrul Parohiei Podoleni 2, preot paroh fiind părintele Bogdan Frăsilă. Valoarea donației este de 7.920 lei.

Mulțumim din toată inima Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, părintelui Petru Munteanu, și colaboratorilor sfinției sale pentru ajutorul constant și consistent pe care îl oferă Centrului Blândul Păstor din cadrul Protopopiatului Roznov și parohiilor din acest areal.

Ajutoarele materiale sunt distribuite persoanelor defavorizate identificate de preoții din parohii

Sprijinul material aduce cu sine persoanelor vulnerabile sentimentul că se află în atenția semenilor lor și speranța că pot învinge dificultățile de orice fel.

Sub deviza “dar din dar” binele se răspândește și lumina bucuriei și a recunoștinței se aprinde în inimile celor care dăruiesc și a celor care primesc.”

Omenia, compasiunea, ajutoararea aproapelui se naște din iubire și sunt complet dezinteresate, așa cum sunt toate roadele iubirii. Compasiunea înseamnă să fii conștient de suferințele celorlalți și a avea dorința de a le ușura și a le alina. Ea implică generozitate, abilitatea de a simți suferința și durerea altcuiva, precum și evitarea situațiilor care pot crea suferință unei alte persoane, aceasta se naște în persoană care reușește să depășească barierele egoismului și egocentrismului și e bine să fie cultivată.

Doar împreună, uniți și solidari putem depăși clipele grele prin care, inevitabil, cu toții trecem în momente diferite ale vieții.

Scopul vieții noastre este de a fi fericiți, dar cum putem să fim fericiți când există în jur atât de multă nefericire și suferință? Ca o reacție la această suferință din jur persoana umană practică compasiunea, care este o atitudine de vindecare ce se îndreaptă, atât asupra persoanei nefericite, cât și asupra celui ce caută să ofere să ofere pacea și încurajarea.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Primim daruri în fiecare zi de la Bunul Dumnezeu: o nouă zi de viaţă, un nou răsărit de soare, albastrul senin al cerului, natura superbă care ne desfată ochii şi ne încântă sufletul, un zâmbet pur de copil şi câte alte daruri minunate nu primim în fiecare zi, dar ne dorim din ce în ce mai multe daruri frumoase, nu ne mulţumim cu cele primite ieri, alaltăieri, acum o lună, acum un an. Primim deci daruri în fiecare zi, dar noi dăruim ceva în fiecare zi?

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească, atât de necesară vremurilor de azi.

Brîndușa Dediu