Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / Decide! Investește! Participă!

Decide! Investește! Participă!

Decide! Investește! Participă!

Potrivit Codului fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul pe venit, pentru susţinerea entităţilor nonprofit, care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii.

Există două categorii de contribuabili care pot direcţiona 2% din impozitul pe venit.

Este vorba despre cei care obţin venituri din salarii şi cei care realizează venituri din alte tipuri de surse.

Mai exact, conform Codului fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract şi orice alte operaţiuni de acest gen.

Anual plătești către bugetul de stat impozitul pe venitul global, fără ca tu să poți decide cum sunt folosiți 98% din banii reținuți. Însă, 2% din acest impozit îi poți trimite cu mâna ta spre o cauză socială, fără costuri suplimentare.

Dacă nu alegi tu, aleg alții pentru tine! E timpul să spui tu unde merită să fie trimiși banii tăi!

Ce înseamnă aceasta? 

  1. Dacă aveți venituri numai din salariu, completați cu datele dumneavoastră formularul 230 Click aici: http://www.solidaritatesociala.ro/…/cerere_230_2015%20FISS, care poate fi descărcat și de pe site-ul fundației www.solidaritatesociala.ro sau de pe pagina de facebook: solidaritate sociala, apoi trimiteți declarația completată la Administrația Financiară sau la adresa: Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, str. Pr. Ghe. Filip, nr. 3, comuna Săvinești, jud. Neamț.
  2. Dacă aveți venituri și din alte surse (chirii, dividente, etc. ), completați declarația 200. Click aici: http://www.solidaritatesociala.ro/…/formular_200_2015%20FIS
  3.  Dacă formularele le aveți deja: nu uitați să completați rubrica III, punctul 2 (declarația 230) sau p.III (declarația 200) cu datele fiscale ale Fundației noastre prezentate mai jos:

FUNDAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU SOLIDARITATE SOCIALĂ | 7933040 | RO46 CECE NT01 30RO N099 9002

Important!

Nu trebuie să calculați dumneavoastră 2 % – acest lucru este obligația administrației financiare.

                     FUNDAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU SOLIDARITATE SOCIALĂ
Adresa: Str. M. Sadoveanu, nr. 23, Piatra Neamț, Jud. Neamț, România
Tel/fax: 0751250508
E-mail: [email protected]
Web site: – www.solidaritatesociale.ro
Persoane de contact: Petru Munteanu, Director

 

Tip organizaţie  Fundaţie
Anul infiinţării 1995
Actul normativ în baza căruia funcţionează  O.G. nr.26/2000
Scop/Misiune

Misiunea Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.

Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale. Creşterea calităţii vieţii membrilor comunităţilor, a grupurilor, a familiilor şi a persoanelor defavorizate din punct de vedere social, educaţional şi economic.

Prezentare succintă

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este o organizație nonguvernamentală, care se implică în sprijinirea persoanelor defavorizate social din comuna Săvinești, județul Neamț, în special, precum și în alte comunități defavorizate din regiunea Nord-Est.

De proiectele fundației au beneficiat în anul 2016 un număr de peste 2800 de persoane defavorizate, copii, familii aflate în situații dificile (șomaj, familii monoparentale), persoane cu dizabilități, bătrâni etc.

Înființată în anul 1995, fundația noastră și-a desfășurat activitățile, în primii 10 ani, în municipiul Rădăuți, județul Suceava. Primele campanii au constat în strângerea sau colectarea de obiecte de uz casnic de la persoane fizice sau juridice, obiecte care mai puteau fi folosite și distribuirea acestora familiilor dezavantajate social din municipiul Rădăuți. De asemenea, fundația a asigurat masa de prânz în mod gratuit unui număr de 55 de copii, în cadrul cantinei sociale Bamby. În prezent, fundația își dezvoltă activitățile în mediul rural, în special în comuna Săvinești, județul Neamț, unde asigură copiilor proveniți din familii dezorganizate o masă de prânz, la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”.

Ce facem?

În cei 21 de ani de experiență, avută de echipa care a pus bazele fundației, am avut ocazia să identificăm principalele nevoi ale comunităților în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea, astfel, în acest moment, derulând proiecte în următoarele domenii:

–           Economie socială: În primăvara anului 2016 am înființat Unitatea Protejată „Armonia”, în cadrul căreia sunt angajate persoane cu dizabilități, precum și persoane care provin din medii defavorizate social. Credem că cei mai vulnerabili membri ai societății au nevoie de sprijin constant pentru a avea o viață demnă și de aceea ne implicăm în implementarea de proiecte și activități, care au drept scop ajutorarea copiilor, familiilor aflate în situații dificile, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități etc.

–           Educație: susținem creșterea accesului la educație al copiilor, prin punerea în practică a unor activități, precum: afterschool gratuit pentru aproximativ 25 de copii, cantină socială pentru 35 de copii, oferirea de burse sociale pentru 52 de elevi, tabără gratuită de vară, oferire de consiliere educațională și psihologică, și alte proiecte educaționale;

De asemenea, organizăm pentru adulții care doresc conversie profesională cursuri de formare în domenii practice precum frizerie, patiserie, croitorie, broderie etc.

–           Voluntariat: încurajăm dezvoltarea simțului civic în comunitate, pentru a deveni o valoare normală a societății; în acest moment fundația are un număr de  peste 50 de voluntari.

Reprezentant legal Petru Munteanu
Domenii de activitate ale organizaţiei  

1 – DEZVOLTARE ECONOMICĂ ŞI SOCIALĂ

Dezvoltare economică şi infrastructură;

Dezvoltare socială, ameliorare probleme sociale;

Atelier Protejat „Armonia” – Locuri de muncă, instruire şi asistenţă;

Dezvoltare comunitară, locală.

2 – SERVICII SOCIALE

Pentru copii

Pentru bătrâni

Pentru persoane cu dizabilităţi

Pentru familii

Ajutor material/financiar pentru copii cu rezultate deosebite la învățătură, dar care provin din familii dezavantajate social.

3 – CULTURĂ/MEDIA

Două posturi online de radio (Radio Jurna Spiritual, Radio Ciufulici)

Editura Jurnal Spiritual – patru cărți tipărite

 

Proiecte Tabăra interculturală „Aripi de înger” (Republica Moldova) – 136 de participanți (tineri și copii);

Județul Neamț prin ochii tinerilor – 33 tineri;

Atelier Protejat „Armonia” – 3  persoane angajate din care 1 persoană este cu dizabilități;

„Protejăm natura împreună!” – 391 tineri particianți;

Jurnal Spiritual  –     două posturi de radio online;

–     înființarea unei edituri: 4 cărți publicate

Parteneriate

internaţională

Organizația Umanitară Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid eV – Prim președinte Ursula Honeck
Alte date semnificative  Principalele servicii şi departamente ale Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială sunt:

 

Servicii de asistență socială;
Economie socială;

Departamentul de cultură-media;

Departamentul de proiecte social-educative;
Departamentul de Formare Profesională.

Oricine poate sprijini acum proiectele Fundației noastre, fără niciun cost, datorită prevederilor Codului Fiscal. Acesta oferă tuturor cetățenilor posibilitatea de a sprijini activitățile comunitare umanitare prin direcționarea a 2 % din impozitul pe venit către o organizație nonprofit.

Alte articole aici