Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Distracție și voie bună la Tabăra de creație “Aripi de înger” – seria a III-a, ediția a X-a

Distracție și voie bună la Tabăra de creație “Aripi de înger” – seria a III-a, ediția a X-a

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra-Neamț în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, care aparține de Protopopiatul Roznov, județul Neamț și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, desfășoară în perioada 6 – 11 iulie cea de-a treia serie a Taberei de creație ”Aripi de Înger”, ediția a X-a.

r2

În prima parte a zilei de miercuri, 8  iulie 2015, copiii au beneficiat de o inițiere în tainele rugby-ului de către domnul profesor Eusebiu Popa, președinte și manager al Clubului de Rugby Venus Temad din Piatra-Neamț.

„Astăzi am încercat să îi atrag pe copii spre acest sport frumos. Rugby-ul înseamnă pasiune, respect și disciplină. Din anul 1991 lucrez cu copiii, cu o întrerupere de câțiva ani, cât am fost antrenor la lotul național de rugby feminin. Începând cu 2012, ne desfășurăm activitatea în zona Tg. Neamț, antrenamentul și meciurile oficiale desfășurându-se pe stadionul Cetatea.

Avem echipe la Răucești (juniori mici) și la Tg. Neamț (mini rugby – junioare mari). Îmi doresc să organizez și la Săvinești o grupă de mini rugby și juniori mici, mai ales că noi avem deja o colaborare și o relație de prietenie cu Clubul Sportiv Parohial „Ștefan cel Mare” din București, care funcționează pe lângă parohia „Acoperământul Maicii Domnului” și au chiar o echipă de juniori în campionat”, a declarat Eusebiu Popa, președinte și manager al Clubului de Rugby Venus Temad din Piatra-Neamț.

r1

După ce s-au bucurat de o activitate sportivă în parcul din centrul comunei Săvinești, tinerii participanți ai celei de-a treia serii a Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a, s-au întâlnit cu un reprezentat al Departamentului de Prevenire și Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Neamț și au vorbit despre noțiunile de infracțiune, pedeapsă, amendă sau lege.

De asemenea, în cadrul seminarului de prevenție, copii au aflat de la ce vârstă răspund în fața legii pentru faptele reprobabile, care sunt regulile de circulație sau ce drepturi și îndatoriri au copii.

,,Pe perioada vacanței de vară noi derulăm campania intitulată Vacanță în siguranță, acțiune care se adresează copiilor și tinerilor. Noi încercăm să ajungem în cât mai multe cluburi de vacanțe din județul Neamț și încercăm să conștientizăm importanța unor minime măsuri de siguranță despre importanța pericolului de a deveni victima unei infracțiuni, dar și pericolului de a săvârși ei anumite ilegalități. Noi am fost și anul trecut la Tabăra de creație “Aripi de înger”. Ne bucurăm că desfășurați astfel de activități. Este bine pentru copii, fiindcă își petrec timpul liber într-un mod organizat, că învață lucruri utile”, a declarat  Lobodă Alexandra, Inspector Principal în cadrul Departamentului de Prevenire și Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Neamț.

Emilian Horciu, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a a dorit să ne spună câteva cuvinte:

,,Am venit și anul acesta în Tabăra de creație “Aripi de înger” în idea de a petrece timp cu copiii și să încerc în același timp să-i învăț diferite activități, desene pe care le-am învățat în taberele precedente. Este frumos atunci când observi oriunde în jurul tău numai copii bucuroși și energici. Îmi pare bine că pot  fi aici și vin de fiecare dată cu bucurie”.

,,Fiind prima experiență de acest gen, la început eram mai timidă, însă atât voluntarii, cât și copiii m-au ajutat să mă integrez. Întotdeauna mi-au plăcut copiii și mi-am dorit să-i ajut să se dezvolte. Cred ca ajutându-i să se dezvolte și să crească, am crescut și eu odată cu ei. Această experiență m-a făcut să-mi retrăiesc din nou copilăria. Mă bucur foarte mult că am putut să particip la această tabără, că am reușit să mă apropii de copii și că am contribuit la formarea lor”, a reliefat Georgiana Mihăilă, un alt voluntar al Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a.

r3

Finalul zilei a fost dedicat activității de împletire de brățari, după care a urmat ora de cateheză. Astfel, părintele George Chirița, din cadrul Parohiei “Sfântul Ilie Tezviteanul” – cartier Speranța, Piatra-Neamț le-a vorbit copiilor despre obiectele sfinte din biserică și ordinea de închinare în sfântul locaș.

Cateheza practică a inclus elemente de prezentare a bisericii, precum și elementele de închinare corectă, copiii arătându-se interesați și adresând întrebări la final.

Vă reamintim că anul acesta Tabăra de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a se desfășoară pe toată perioada vacanței de vară, pe parcursul a 11 serii.

Cei care doresc să se înscrie fie ca participant, fie ca voluntar o pot face la adresa de  email: [email protected] sau la numărul de telefon: 0747201944 (Ramona Agafia Roșu).

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici