Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Dragostea este bucuria de a face altora bucurie”

„Dragostea este bucuria de a face altora bucurie”

E de două ori mai mare binefacerea dacă ajunge repede la cel lipsit.” – Publilius Syrus

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, ajută anual sute de persoane defavorizate social. Fie că vorbim despre copiii care provin din familii vulnerabile social sau bătrâni neajutorați, ajutorul și respectul față de semenii noștri trebuie să primeze.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale semenilor noştri, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea aproapelui, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială derulează mai multe activități social-filantropice.

Astfel, miercuri, 24 februarie 2021, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, echipa fundaţiei a desfășurat prima acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei „Dar din dar se face Rai!”, beneficiarii acestei fiind 50 de familii din comuna Bahna, județul Neamț, familii vulnerabile, în special bătrâni.

Articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, pătruri, cărucioare pentru copii, cârje, bastoane, cadre de mers cu roți, produse de igienă, mobilier, în valoare de 9.500 lei au ajuns la persoane  pentru care nevoile de bază reprezintă un lux.

Echipa Primăriei Bahna, formată din asistenții sociali: Mirela Pletea și Nicoleta Jipa, asistenții medicali: Gabriela Olaru și Claudia Radu, s-a ocupat de distribuirea bunurilor în comunitate.

Mulțumim fundației pentru generozitatea și prietenia cu care ne înconjoară. Bunurile donate au ajuns la casele familiilor vulnerabile social. Cei care au beneficiat de ajutor au fost selectați cu ajutorul asistenților sociali, aceștia cunoscând situația fiecărei familii din comună. Aceste acţiuni de caritate au o importanţă deosebită pentru cei aflaţi în nevoie, contribuind astfel la crearea unei lumi mai darnice, mai milostive, în care oamenii nu se gândesc doar la binele lor, ci şi la bunul mers al celor de lângă ei”, a declarat Claudia Radu, sistent medical comunitar în cadrul Primăriei Bahna.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Bunurile donate au ajuns la familiile care aveau nevoie de un sprijin, așa cum se menționează și în scrisoarea de mulțumire, primită de la reprezentanții Primăriei Bahna.

[pdf-embedder url=”https://solidaritatesociala.ro/wp-content/uploads/2021/03/ADRESA-FUNDATIE.pdf” title=”ADRESA FUNDATIE”]

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească, atât de necesară vremurilor de azi.