Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „E de două ori mai mare binefacerea dacă ajunge repede la cel lipsit.”

„E de două ori mai mare binefacerea dacă ajunge repede la cel lipsit.”

E de două ori mai mare binefacerea dacă ajunge repede la cel lipsit.” – Publilius Syrus

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, ajută anual sute de persoane defavorizate social. Fie că vorbim despre copiii care provin din familii vulnerabile social sau bătrâni neajutorați, ajutorul și respectul față de semenii noștri trebuie să primeze.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale semenilor noştri, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea aproapelui, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială derulează mai multe activități social-filantropice.

Pe parcursul lunii noiembrie 2021, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială derulează Campania umanitară „Îngerii păzitori”.

Astfel, vineri, 12 noiembrie 2021 prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, echipa fundaţiei a desfășurat prima acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei.

Beneficiarii acestei prime acţiuni de ajutorare provin din familii vulnerabile, în special copii, dar şi persoane vârstnice, neputincioase din localitatea Dragomirești, judeţul Neamţ.

Donația făcută către Parohia Izvorul Tămăduirii – Dragomirești, păstorită de părintele paroh Mihai Meraru, a fost în valoare de 1.600 lei și a constat în mobilier școlar, bănci și scaune.

Parohia Izvorul Tămăduirii Dragomirești a primit donație în luna noiembrie, anul 2021, din partea Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială zece bănci școlare și cinsprezece scaune. Această donație este binevenită pentru parohia noastră, pentru buna desfășurare a activităților cu copiii și tinerii din parohia Dragomirești, în activitatea pastoral misionară,,Hristos împărtășit copiilor”. În parohia noastră avem un număr de douăzeci de copiii și tinerii care participă activ la solicitarea noastră, acest mobilier școlar fiind de un real folos la această activitate. În perioada vacanței de vară organizăm o  tabară de pictură , ore de catiheze și  activități sportive în aer liber cu copiii din parohie și la aceste activități ne este de folos această donație. Pe această cale dorim să mulțumim frumos   membrilor fundației și în mod deosebit părintelui director Petru Munteanu care a făcut posibilă această donație către parohia Dragomirești.”, a relatat părintele Mihai Meraru.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească, atât de necesară vremurilor de azi.

Printre principalele preocupări ale fundaţiei se află încurajarea şi sprijinirea copiilor din familii cu probleme sociale să urmeze studiile.

Misiunea fundației noastre este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.

Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale creştine.