Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Festivalul „Ghiozdanelor” – Zâmbete și emoții

Festivalul „Ghiozdanelor” – Zâmbete și emoții

Este septembrie! Luni, 10 septembrie 2018, porţile şcolilor din România s-au deschis pentru cei peste 2,9 milioane de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Anul şcolar 2018 – 2019 a început cu emoţii, atât pentru învăţăcei, cât şi pentru cadrele didactice de la școlile din Săvineşti și nu numai.

Deschiderea anului şcolar a adus din nou pe băncile sălilor de clasă din Săvineşti sute de elevi. Cu mic cu mare, copiii de la Școala Dumbrava Vale, alături de părinţi, au păşit cu sfială şi curiozitate în sălile de clasă, au aşteptat cu nerăbdare să li se spună ce lucruri interesante vor afla şi învăţa în noul an şcolar.

Ne amintim cu drag de primele zile de școală, când cu emoții pășeam în sălile de clasă și ne așteptam cadrele didactice. Fiecare se mândrea cu ghiozdanul lui și noile rechizite pe care abia aștepta să le folosească la teme. Ce bucurie!

În acest sens, la inițiativa părintelui director, Petru Munteanu, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț a desfășurat marți, 11 septembrie 2018, acțiunea umanitară și educativă ”Festivalul Ghiozdanelor” care face parte din campania ”Măsoară timpul cu faptele tale”, derulată în perioada iulie – septembrie 2018.

Există o diferență între instrucție și educație, instrucția constă în dezvoltarea abilităților intelectuale în diverse domenii de învățământ, educația constând în împletirea cunoștințelor cu un comportament și sentiment religios care se reflectă în nota de la purtare. Ne dorim la acest început de an școlar câți mai mulți elevi eminenți atât în instrucție, cât mai ales în educație”, a reliefat părintele Petru Munteanu.

„Festivalul Ghiozdanelor” se află la a III-a ediție, iar copiii înscriși la Școala Dumbrava Vale, beneficiază în fiecare an de bunuri donate de către fundația nemțeană.

Luminița bucuriei s-a aprins și în sufletele copiilor din comuna Săvinești, în cadrul acestui eveniment au fost oferite, unui număr de 70 de copii, ghiozdane și rechizite școlare, în valoare de 3940 lei, ca învățăceii din comuna Săvinești să poată studia la fel ca și ceilalți colegi ai lor.

Suntem la Școala Dumbrava Vale, structură a Școlii Gimnaziale „I. Gervescu” , funcționăm anul acesta cu un efectiv de trei grupe, două de preșcolari și o clasă pregătitoare. Fiind în parohia părintelui Munteanu suntem privilegiați ca la fiecare început de an școlar să ne viziteze, să ne binecuvânteze și de fiecare data vine cu cadouri. Copiii îl așteaptă, îl primim cu drag cu toții și avem o colaborare foarte frumoasă de câțiva ani”, a menționat doamna educatoare Smochină Mihaela.

Brîndușa Dediu

V-ar putea interesa şi alte articole din aceeaşi categorie aici