Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială – intră în reţeaua informală de organizaţii neguvernamentale

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială – intră în reţeaua informală de organizaţii neguvernamentale

În perioada 03- 06 februarie a.c. doamna Ana Darie, director de programe în cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, a participat la cursul de „Instruire în formularea de politici publice alternative şi în monitorizarea independentă a politicilor guvernamentale” organizat de către Asociaţia Română Anti-Sida, în cadrul proiectului „Abordare integrată a politicilor sociale şi medicale prin formularea de politici publice alternative de către societatea civilă”, delegat din partea Fundaţia Impeuna pentru Solidaritate Socială.

Politicile publice din domeniul sănătății, mai ales al prevenirii îmbolnăvirilor, alături de politicile de protecție socială, reprezintă atât priorități în strategiile naționale și în recomandările internaționale, cât și elemente vitale pentru persoanele care se află în situații de vulnerabilitate medicală și/sau socială, precum și pentru ONG-urile care le deservesc sau reprezintă. Mai mult, este esențial ca politicile sociale și medicale să beneficieze de o abordare integrată, deoarece problemele sociale și medicale se potențează reciproc.

Cursul s-a adresat liderilor şi membrilor organizaţiilor neguvernamentale ce sunt interesate să promoveze politici publice sau să îmbunătăţească politicile publice, fiecare în domeniul lor de interes.

Ca şi rezultat al acestui curs, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială a semnat ADEZIUNEA prin care devine membru în reţeaua informală de organizaţii neguvernamentale creată în cadrul proiectului. Scopul acestei reţele este de a colabora în scopul monitorizării politicilor publice, inclusiv formularea de politici publice alternative pe teme din domeniile social său medical.

Ca şi beneficii membrii acestei reţele pot primi suport în domeniul monitorizării politicilor publice şi pot asigura expertiza pentru ceilalţi membri în cazul în care au capacitatea sau identifică o problemă comună.

Pe această cale, aducem felicitări Asociaţiei Române Anti-Sida pentru proiectul demarat, trainerilor care au susţinut cursul şi le dorim succes în proiectele viitoare.

Asociaţia Română Anti-Sida (ARAS) s-a înfiinţat în 1992, iar misiunea asociaţiei este de a informa şi educă toate categoriile de persoane asupra pericolului reprezentat de SIDA precum, şi asupra mijloacelor de prevenire a infecţiei cu HIV.

A.D.