FUNDAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU SOLIDARITATE SOCIALĂ
Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este constituită în baza Legii 21/1924 pentru persoanele juridice asociații și fundații, înscrisă în Registrul special al persoanelor juridice al Judecătoriei Rădăuți, ulterior înscrisă în Registrul special al modificărilor persoanei juridice la nr. 912/285/2015 din 23.03.2015, conform Încheierii nr. 327 din 23.03.2015 pronunțată în dosarul 912/285/2015 de Judecătoria Rădăuți.
Scopul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială este filantropic non-profit, urmărind slujirea celor mai nobile activități umanitare de caritate și ajutorarea persoanelor aflate în stare de nevoie socială.
Fundația este o organizație neguvernamentală nonprofit, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, având caracter social-filantropic, cultural, civic și nepartinic.
Prin misiunea fundației, cea de combatere a marginalizării sociale prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social, ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale creştine.
Viziunea fundației este de a contribui la materializarea principiilor creștine prin caritate, solidaritate și pace socială.
Întreaga activitate a fundației se axează pe 2 coordonate: activități sociale, (oferirea de hrană în cadrul unei cantine sociale, ajutoare materiale diverse, îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile) și cultural – educative (organizarea de tabere, grupuri artistice, oferirea de consiliere educațională și psihologică, organizarea de cursuri de formare în diverse domenii practice – confecționarea de lumânări decorative, patiserie, croitorie, broderie etc.).
Prin activitățile fundației noastre se urmărește slujirea celor mai nobile principii de caritate și ajutorare a persoanelor marginalizate, aflate în stare de dificultate socială.
Pe partea de social fundația se implică în asigurarea mesei de prânz gratuite, unui număr de peste 100 de copii în fiecare an, începând din anul 2015, organizarea de activități sportive și artistice în timpul vacanțelor, consilierea copiilor cu probleme, acordarea de burse speciale, înființarea unui atelier protejat destinat persoanelor cu dizabilități, susținerea campaniilor social-filantropice destinate persoanelor defavorizate.
Numărul celor care au beneficiat de proiectele fundației se ridică la peste 1000 de persoane anual, iar numărul acestora este în creștere.
În domeniul cultură-media fundația a dezvoltat proiecte destinate comunității, care să contribuie la îmbunătățirea vieții culturale prin promovarea proiectelor cultural-educative atât la nivelul comunității, dar și la nivel național, prin asigurarea standardelor de excelență și încurajarea tinerilor scriitori.
Radio Ciufulici a fost înființat în anul 2016, radio online destinat în mod special celor mici, dar și pentru mămici, tătici și bunici. Acest post de radio se adresează tuturor celor care își doresc să asculte sau să reasculte frumoasele povești nemuritoare, teatru radiofonic și desene animate educative, toate aceste programe contribuind la o dezvoltare armonioasă pentru cei mici.
În anul 2014 s-a înființat postul de radio online „Radio Jurnal Spiritual”, care, începând din anul 2018, a câștigat 6 licențe FM, pentru emisie în mai multe locații din Moldova.
Pentru a continua activitățile fundației, aceasta s-a înscris în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, potrivit Legii nr. 30/10.01.2019 pentru aprobarea OUG nr. 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare (Monitorul Oficial nr. 44/17.01.2019).
Pentru certificare postam Decizia nr. 349 din 05.04.2019, precum si extras din Registrul entităților/unităților de cult cu înscrierea contribuabilului (Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială).
[pdf-embedder url=”https://solidaritatesociala.ro/wp-content/uploads/2019/04/new-doc-2019-04-08-11.39.54.pdf” title=”new doc 2019-04-08 11.39.54″]