Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Împreună ajutăm mai mult

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială desfășoară pe perioadă nedeterminată campania umanitară „Măsoară timpul cu faptele tale, ajutoare pentru refugiații din Ucraina”, coordonată de părintele director Petru Munteanu. În cadrul acestui program fundația și-a propus ca în fiecare zi de joi să organizeze câte un transport cu ajutoare umanitare la granița din Vama Siret.

A trecut mai bine de o lună de când conflictul în Ucraina a escaladat, situația fiind în continuare una extrem de îngrijorătoare. Cu peste 2.421 de victime printre civili, aproximativ 6,48 de milioane de persoane strămutate în Ucraina și 3,5 milioane de oameni care au fugit din calea conflictului, copiii se confruntă cu o criză de proporții, atât în Ucraina, cât și ca refugiați în alte țări.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate, găzduite la Centru de la Tabăra Cozla din Piatra Neamț, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială distribuie zilnic masa de prânz și cina unui număr de 83 de persoane.

Astăzi, 5 aprilie 2022, Fundația a avut câteva ajutoare de nădejde, venite din rândul elevilor de la Școala Gimnazială „I. Gervescu” din Săvinești. Uniți pentru a face o bucurie semenilor lor, copiii implicați într-un proiect de voluntariat coordonat de doamna profesor Mihaela Aparaschivei, s-au mobilizat și au reușit să stângă bunuri contând în alimente, hăinuțe, produse de igienă.

 „Copiii care m-au ajutat astăzi sunt de la clasa a VI-a A: Dănilă Lavinia, Macovei Răzvan, Marin Sabin, Manolache Marian, Bombi Robert de la clasa a VII-a A și Cobănel Rebeca, Nistor Simona de la clasa a VII-a B. Produsele au fost colectate cu ajutorul părinților de la mai multe clase, inclusiv de la ciclul primar și învățământul preșcolar. Inclusiv cadrele didactice au participat cu produse”, a declarat doamna profesor Mihaela Aparaschievei.