Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Împreună pentru dezvoltarea comunităților

Împreună pentru dezvoltarea comunităților

La data de 16 ianuarie 2019 o echipă a Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț a efectuat o vizită la Fundaţia de Sprijin Comunitar din Bacău, unde s-a întâlnit cu doamnă preşedinte Gabriela Achihăi, o persoană dinamică, care a reuşit alături de o echipă profesionistă să schimbe destinele a mii de persoane, în decursul celor 20 de ani de când sunt înfiinţaţi. Delegația nemțeană a fost primită de doamna Gabriela Achihăi, domnul Ionuț Chirița – fundraising&PR în cadrul FSC Bacău și doamna Gabriela Dragu, din același compartiment.

În cadrul întrevederii s-a adus în discuție diversitate proiectelor derulate de către cele două organizații. Ambele fundații împărtășesc deopotrivă îmbunătățirea calității vieții și sprijinirea grupurilor dezavantajate ale comunității, prin programe sociale și educaționale, precum și dezvoltarea comunităților locale.

De asemenea, s-au purtat discuții privind posibilitatea încheierii unei colaborări, între cele două instituții, cu referire la un parteneriat media. Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este deținătoarea mai multor frecvențe de radio FM, Jurnal Spiritual FM, mediul radio fiind propice pentru diseminarea activităților întreprinse de organizațiile non-guvernamentale.

Together to help

Domnul Iulian Țocu – Director Radio și doamna Ana Darie, Director programe în cadrul fundației nemțene, au supus atenției gazdelor și noul proiect lansat în luna decembrie 2018, la Târgul Solidarității Sociale, organizat de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, și anume, platforma online www.tth.ro (Together to help), care va reuni atât beneficiari, cât și posibili finanțatori din România.

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială a dezvoltat de curând platforma TTH.RO, o platformă online care susţine şi promovează ong-urile implicate în plan social-filantropic şi cultural-educativ.

TTH.Ro este o soluţie de solidaritate socială pentru ong-urile din România.Together To Help este o soluţie garantă şi testată la nivel mondial, iar prin mijloacele moderne de diseminare a mesajului online, ne dorim să facem cunoscute cazurile sociale ale ong-urilor. Alături de partenerii noştrii din ţară şi din străinătate, am creat această “punte” online între ong-uri- cazuri sociale şi persoanele care doresc să doneze. TTH este un garant al acestor servicii, dar şi un partener în tot ce înseamnă dezvoltarea unui astfel de proiect.”, s-a exprimat doamna Ana Darie.

Gabriela Achihăi a început să lucreze în domeniul asistenței sociale în anul 1992, ca translator pentru asistentele și medicii britanici de la Relief Fund for Romania care veniseră să își ofere ajutorul în România rurală. Era om bun la toate: conducea rulota în care se afla cabinetul mobil, încerca să vadă de ce au nevoie oamenii, traducea. După ce englezii au plecat, în 1995, ea a continuat proiectul cu medici și asistente din România, iar în 1997 a înființat Fundația de Sprijin Comunitar

Fondurile pentru programe provin de la parteneri din ţară şi din străinătate, iar ele au fost direcţionate către segmentele social, medical şi educaţional.Astfel, au fost create centre de zi sau rezidenţiale destinate tuturor categoriilor de beneficiari aflaţi în situaţii de risc social şi marginalizare, din comunităţi izolate

Pe lângă programele dedicate furnizării de servicii sociale şi medicale, sunt şi cele de voluntariat şi educaţionale. În anul 2017 un număr de 350 de voluntari au fost alături de fundaţie, implicându-se în  campanii şi acţiuni de informare şi strângere de fonduri organizate de aceasta, sau aducându-şi contribuţia prin sprijinirea pacienţilor de la de la secţia de neurologie şi  pentru cei din cadrul Centrului de copii “Pro Familia” (al DGASPC).

Un alt departament important al fundaţiei este cel de Fundraising şi PR, coordonat de domnul Ionuț Chirița, care prin evenimentele organizate sau participând la diverse campanii de strângere de fonduri, conturează bugetul organizației.

Modul în care fundaţia şi-a definit viziunea de a crea o lume în care drepturile omului sunt respectate şi cetăţenii au acces la servicii profesioniste, adecvate nevoilor din propria comunitate a fost îndeplinită, iar asta s-a realizat cu ajutorul unei echipe performante coordonată de un lider abil şi inteligent.

A. D.